|
|
Sıra 2001 yılı sendromunda!
Hacker'lar yılbaşı alışverişinin arttığı şu günlerde yeni saldırılara hazırlanıyor. Virüs sayısı şimdiden 3'e katlandı
Yaklaşan yılbaşı nedeniyle hacker ve virüs tehlikeleri sanal dünyayı tehdit etmeye başladı. Geçen yıl bilgisayarlarda "999 yıllık küçük bir hata" yaşanma ihtimali nedeniyle tüm dünyayı alarma geçiren 2000 yılı sendromu, bu kez hacker'lar tarafından yaratılıyor. Özel günlerde yaptıkları saldırılarla tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi planlayan hacker'lar bu dönemlerde özel virüler yaratmak için herzamankinden daha fazla çalışıyor.
Yılbaşı tuzağı
İncelemelere göre bu yıl Kasım ayında önceki yılın aynı dönemiyle kıyasla tam üç kat daha fazla virüs çeşidi sanal dünyada boy gösterdi. Bu rakamın internet üzerinden yılbaşı alışverişlerinin yoğun olarak gerçekleştirileceği Aralık'ta katlanarak artması bekleniyor. En son belirlenen bir virüs çeşidi e-mail üzerinden hızla yayılmaya başladı bile. "Music" adını taşıyan virüs sesli yılbaşı kartı şeklinde bilgisayarlara giriyor.
Mayıs ayında yine e-mail üzerinden dört saat içerisinde tüm dünyaya yayılan "I Love You" virüsü 15 milyar dolarlık maddi zararar yol açmıştı. Böyle bir durumun Aralık'ta gerçekleşmesi halinde etkisinin çok daha yıkıcı olmasından endişe ediliyor.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|