kapat

11.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya nükleer tehlikeyi bu kazayla tanıdı
Her Şeye rağmen kazanın bir de olumlu yanı vardı.

Felaket dikkatleri nükleer gücün tehlikeleri üzerine çekti, doğuyla batı arasındaki teknolojiyi ortaya koydu ve güvenlik önlemlerinin önemini gündeme getirdi.

Geçen Çarşamba meydana gelen ufak gaz sızıntısı yüzünden reaktörün planlanandan önce kapatılması da alınan bu dersin sonucuydu.

Çernobil'in dış ilişkiler sorumlusu Sergei Pavlovski şunları söyledi: "Felaketten önce böyle bir durum ortaya çıktığında reaktörün geçici bir süre olsa bile kapatılması düşünülemezdi. Çünkü önemli olan üretimdi. Güvenlik daha sonra geliyordu."

İşte milyonların hayatını tehliyeke atan bu zihniyet santralin kapanmasıyla birlikte tarihe karıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır