|
|
Ateistler cehenneme
Papa'nın 'Ateistler de cennete gider' sözlerine, Diyanet İşleri Başkanı da tepki gösterdi: "O işi Allah bilir. Papa, inançsız insanları teşvik ediyor"
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Hıristiyan aleminin dini lideri Papa 2'nci Jean Paul'un, "Dürüst ateistler de cennete girebilir" şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, "Bu, Allah'ın bileceği bir iştir. Papa, inançsızları inanç sahibi yapacağına, inançsızları teşvik ediyor" dedi.
Kuran'da yer alan bu konuyla ilgili ayetleri aktaran Yılmaz, Al-i İmran suresinde "O, inkar edenlere der ki: Siz mutlaka yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz" dediğini hatırlattı.
CENNETE İNANMIYOR Kİ
Yılmaz, "Allah'a inanmadığına göre ahiret hayatına da inanmıyor demektir. Ahiret hayatına inanmayan, cennete de cehenneme de inanmıyor demektir. Böyle bir görüş, ateistler tarafından da kabul edilmiyor. Ateist bir insan, inkarcı bir insan demektir. Kutsal kitaplarda ne geçiyorsa onu anlatmak durumundayız. Papa, İtalyan fikir adamı Dante'nin İlahi Komedyası'nı okusun" dedi.
Dante: Acı çekecekler
'İlahİ Komedya', İtalyan edebiyatçı ve siyasetçi Dante Alighieri'nin (1265-1321) şiirsel tarzda kaleme aldığı dünyaca ünlü yapıtıdır. Kitabın kahramanı cennete ve cehenneme yedi gün sürecek bir yolculuk yaparak insanlığı günahlardan uzak durmaya davet eder. İnanmayanlar ve günahkarlar ölümden sonra dünyada yaptıklarının hesabını tahammül edilmez acılar çekerek ödeyeceklerdir.
Fatma CAN
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|