|
|
Aileler Köşk'ün kapısına dayandı
Günlerdir süren F tipi cezaevini protesto eylemleri, dün Cumhurbaşkanlığı'na da sıçradı. Dün yaklaşık 70 kişiden oluşan bir grup tutuklu yakını, Çankaya Köşkü'nün 5 numaralı kapısı önünde oturma eylemi başlattı.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den daha önce görüşme talebinde bulunduklarını belirten göstericiler "Bir hukukçu olduğu için, Cumhurbaşkanı ile görüşmeye geldik. Görüşme talebimizi şimdiye kadar kabul etmedi. Biz de çareyi, buraya izinsiz olarak gelmekte bulduk. Ya görüşme talebimizi kabul eder ya da biz oturma eylemine devam ederiz. Bu iş burada çözülmeli" diye konuştular.
Nizamiye önünde slogan atmadan eylem yapan göstericiler zaman zaman hem Türkçe hem de Kürtçe şarkılar söylerek halay da çektiler. Grubun akşam saatlerinde başlattığı oturma eylemine polis müdahale etmedi. Çevre emniyeti alan polis, bir süre grubu izlemekle yetindikten sonra dağılmaları için uyarıda bulundu.
Ankara Emniyet Müdürü Güvenlik Şube Müdürü İsmail Baş, Köşk yetkilileriyle görüştükten sonra göstericilerden dağılmalarını istedi. Tutuklu yakınları ise "Sezer'le görüşmeden gitmeyeceğiz" yanıtını verdi.
YAZARLAR DA GREVDE
* Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN Yazarlar Derneği, Edebiyatçılar Derneği, ve Türkiye Oyun Yazarları Derneği üyeleri dönüşümlü açlık grevine başlıyor.
* Akşam saatlerinden itibaren Turkcell ve Telsim hatlarından GSM'lere gönderilen otomatik mesajlarda, " Yaşamı uğuruna ölecek kadar seven insanlar insanca yaşam için ölüm orucundalar. Seslerine ses ver. F tipi tabuttur" denildi.
* Çağdaş Hukukçular Derneği'ne üye 100 kadar avukat İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı.
* Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz , " İslam'da ölüm orucu yoktur, Ramazan orucu vardır"dedi. Yılmaz arabulucu olmak istediklerini söyledi.
* Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi heyeti cezaevlerindeki durumu inceleyecek
Göksel ÇAĞLAV
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|