kapat

07.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
TÜSİAD: Destek, reel sektörü rahatlatacak
IMF desteğini, "ekonomik programın sonuna kadar yürütülmesi için gerekliydi" diye nitelendiren Yücaoğlu, "Bu destek reel sektörü de rahatlatacak" dedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, "IMF desteği, özellikle ekonomik programın sonuna kadar yürütülmesi için gerekliydi" dedi. TÜSİAD raporunun açıklandığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yücaoğlu, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) sağlanan mali imkanlarla oluşan tabloyu gayet sağlıklı gördüğünü söyledi.

"IMF kredisi reel sektör üzerindeki tehdidi de ortadan kaldırabilecek mi?" sorusu üzerine Yücaoğlu, "Bankalar kesimine likidite imkanı gelince, reel sektöre davranış da değişmektedir. Bu nedenle reel sektörün de bu IMF enjeksiyonundan sonra rahatlayacağını kredi faizlerinin tekrar beklediğimiz düzeylere düşeceğini, kredilerin açılacağını devletin de bazı tedbirleri alarak, reel sektörde sağlıklı büyümeyi yaratacağına inanmak istiyorum" diye konuştu.

PİYASALAR TOPARLANIYOR
Yücaoğlu, mali piyasalarda yaşanan olumsuz koşulların ne zaman normale döneceğinin sorulması üzerine de, "Normale dönmeye başladı, benim kanaatim gelecek haftadan itibaren, yılbaşından önce Türkiye tamamen normale dönmüş olacak" dedi. Ekonomik programda, kamu maliyesi ile diğer makro ekonomik göstergelerle ilgili hedeflerin doğru gittiğini, ancak yapısal reformların gecikmesinden dolayı çeşitli sorunlar yaşandığını sürekli söylediklerini vurgulayan Yücaoğlu, şunları ekledi:

"Koalisyon hükümetinin anlaşıp, uzlaşma içerisinde Türkiye'nin ciddi konularını gündeme getirmesi zor olmaktadır. Ama burada da artık gecikmemek gerekmektedir. Telekom, enerji, THY, diğer KİT'ler konusundaki, özelleştirme konusundaki tavrını artık tamamen ortaya koyup, süratli bir takvimle yürütmesi lazımdır."

Yücaoğlu, bunun hem programın yürümesi hem de devletin asli görevlerine dönmesi, topladığı kaynakları asli görevlerine harcaması açısından önem taşıdığını dile getirerek, "Artık Türkiye'nin KİT'lere para harcamaya tahammülü yoktur. Devlet parasını eğitime, sağlık sektörüne, sosyal güvenliğe, bölgesel kalkınmaya harcamak durumundadır" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır