kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.



Yargısız infaz

Gaziantepspor kendi ilindeki maçlarda ülkenin istisnasız en iyi evsahibidir. Bunun da baş nedeni Celal Doğan'dır. Ama Trabzon'daki bir mahalli gazeteci-Erdoğan Arıca tartışmasından sonra yaptıkları davranış bütün bu güzelliği sıfıra indirmiştir.

Celal Doğan hukukçudur. Arıca'yı dinlemeden işine son verdiğini açıklaması hukukçuluğu ile de bağdaşmaz. Arıca'nın 15 gün önce verdiği "Ligi Anadolu takımlarının üzerinde bitereceğim" sözü son derece yanlıştır. Bunu o zaman da kendisini telefonla arayıp söylemiştim. Anadolu'yu niye karşına alıyorsun? "Şampiyon olacağım" de, "Takımını da daha iyi motive etmiş olursun" dediğimde hatasını kabul etmişti.

Arıca'ya kumpas kuruldu
Ama Trabzon'da Arıca'ya kumpas kuruldu. Oruçlu ve de maçı kaybetmiş, hırs küpü bir antrenörü tahrik eden, çıldırtan o muhabire, Türkiye'nin geleceği müthiş parlak, süper dürüst, işinden, başarıdan, çalışmaktan başka hedefi olmayan bir insanı nasıl yem edersin Celal Doğan?

Antep'in puanı 29; takım 4. durumda. Beşiktaş G.Birliği'ne yenilmese F.Bahçe ve bir maç eksiği ile G.Saray da Beşiktaş'ın 5 puan gerisindeler. Üstelik Antep şu anda Trabzon'un bir puan üstünde. Bu hafta G.Saray ile maçı var. Ardından da Trabzon kupa maçı... Şimdi, hangi aklı başında yönetici, bu durumda teknik direktörün işine son verebilir? Celal Doğan bence kendine yatırım yapıyor, kulübe değil...

Atalarımız "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" der. Eğer Arıca'nın işinde bir eksiği varsa, tabii ki bir sözümüz yok. Ama F.Bahçe'de iki yıl yöneticiliğini yaptığım, bir yıl da Göztepe'ye antrenör olarak getirdiğim Arıca'nın tek bir hedefi vardır, çalışmak. 08.00-20.00 işindedir. Kişiliği mükemmeldir. Çok hırslıdır, her Karadenizli gibi sinirlidir.

Arıca'nın o gazeteciye söylediği "yavşak" sözcüğünü yıllar önce Cavit Çağlar o zamanki başbakan Mesut Yılmaz'a söylemişti. Çağlar DYP'den atılmadı. Ama Mesut Yılmaz mahkemeye verdi ve tazminat kazandı. Yıllar önce İran'a silah satan ABD cumhurbaşkanı Nixon'a bir gazeteci "Sen yalancı ve ikiyüzlüsün" dedi. O gazeteci gazetesinden atılmadı.

Beşiktaş daha mı duyarlı?
Üç gün önce Nouma G.Birliği'nden Thomas'a ana avrat küfretti; "Gel dışarıda senin ağzını burnunu kırayım" dedi. Ama Beşiktaş camiası Nouma'yı kovmadı. Leeds maçında yumruk attı, G.Birliği maçında tükürdü. Bunları tabii ki Beşiktaş camiası affetmeyecektir. Nouma, ceza kuruluna da verildi. Ama kimse Nouma'yı Beşiktaş'tan kovmuyor. Gaziantepspor, Beşiktaş'tan daha mı duyarlı bir kulüp yani?

Arıca asla taviz vermez
Erdoğan Arıca kişiliğinden asla taviz vermez. Hata insanlara mahsustur. Bu olaylardan Arıca hiçbir şey kaybetmedi. Onu yarınlarda çok daha iyi yerlerde göreceğiz.

Antrenörler Birliği Başkanı İsmail Dilber nerelerde acaba? Eğer Türk antrenörlerinde birlik varsa, bu yıl kimse G.Antep'e gitmez; Celal Doğan yaptığı hatanın vebalini öder. Ama nerede? En az 150 antrenör, yüzlerce aracı ile Celal Doğan'a ulaşmıştır bile. Arıca'yı söylediği sözler için değil, şahsiyet ve kişiliğini koruduğu için kutluyorum. Onun için son iki cümle:

Sütle giren huy, canla çıkar. Altın çamura düşmekle kirlenmez, o yine altındır.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır