kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.



Nedir bu hal?

Fener değişik çizgilerde gidiyor ama kazanıyor. Kazanması elbette önemli ama Erzurum maçında sahada gördüğümüz Fener, halsiz, koşmak istemeyen, çok yorgun ve bezgin futbolculardan kuruluydu. Trabzon, Ankaragücü maçlarındaki çabukluğu, dinamizmi göremedik.

Karşısındaki rakip, futbol oynamaya hevesli, topu Fener'den daha iyi kullanan, bir golü verilmeyen, fevkalade olumlu oynayan, oyunu güzelleştiren Erzurum'du. İtip kakan, tekme atan, oyunu çirkinleştiren bir takım yoktu ki karşısında, "Fener bundan olumsuz etkilendi" diyebilelim. Hele ilk devrede, F.Bahçe'den daha çok karşı kaleye gitti Erzurum. F.Bahçeli futbolcular sanki ayaklarına kurşun bağlanmış gibiydi. "Bu maç da nereden çıktı" diyorlardı sanki.

Ogün her tarafta oynayabilen bir futbolcu, iki ayağını da kullanıyor. Sağ bek oynuyorsa sol bek de oynayabilir tabii... Ama öteki tarafta bir Yusuf var. İleri ikilinin arkasında oynayacak bir oyuncu. Orada topu kullanan, pozisyonlar hazırlayan bir futbolcu. İtip kakan, topu kapmaya çalışan bir futbolcu değil. Sağ bekte ne işi var. Ali Güneş oyuna alınıyor, Yusuf hala sağbekte.

Neyse ki Johnson döndü
F.Bahçe'de bu karakterde çok sayıda futbolcu var. Baliç, Revivo, Rapajç, Yusuf. Bunlar orta sahaya gelip, top kazanmaya uğraşan oyuncular değil. Oyunun genelinde seyrediyorlar, ayağına gelince oynuyorlar. Müsaitse boşa kaçıp, top alıp bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Rakip yanlarındaysa, topa beraber gitmişlerse umumiyetle kaybediyorlar. Allah'tan Mustafa inadından vazgeçti de, Johnson takıma monte edildi. En çok mücadele eden adam takımda. Bu görüntü, "Bu kadro eksik yapılmış" demek.

Bir takım, topu kazanmak, topu kullanmak için çaba göstermezse futbol oynaması mümkün değildir. Koştukları ve birbirlerine yardım ettikleri vakit de neticeler geliyor zaten.

3 günde bu kadar fark olur mu?

Bu F.Bahçe nasıl bu hale geldi?
G.Saray maçında iyi oynamasa da mücadele eden, ayakta kalan, arkasından kupada 1.Lig takımı Siirt'e 7 gol atan Fener, üç gün sonra Erzurum karşısında ayakta duramayacak kadar halsizse bunun üç nedeni olabilir.

Ya yeterince antrenman yapmıyor ya futbolcular kendilerine bakmıyor ve dinlenemiyor ya da rakibi küçümsüyor. Bu tuhaf durumun başka izahı yok.

Erzurum karşısında topu bekleyen, kazanmak için çaba sarfetmeyen, rakibinin yanında koşayım mı, koşmayayım mı tereddütüyle refakatçi gibi dolaşan oyuncular topluluğuydu Fener... Maçı kazandıysa bunu futbolcularının becerisine ve Erzurum defansının hatalarına borçlular.

Bu takım daha iyisini yaptı
Bu görüntüdeki Fener, biraz organize ve koşan güçlü bir takıma karşı bocalar. Skor iyi ama oyun hiç sevindirici değil. Oysa ben bu takımın daha iyi oynayabileceğini A.Gücü ve Trabzon maçlarında gördüm. Her zaman da öyle görmek istiyorum. Çalışan, koşan, olumlu şeyler yapan Fener seyretmek istiyorum. Böyle olunca hiç mi yenilmeyecek Fener? Yok öyle bir şey, şanssız olursunuz, kendi kalenize atarsınız, bir şeyler olur yenilirsiniz. Ama bitik, halsiz, bezgin bir Fener görmek istemiyor kimse.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır