kapat

Pazar Eki
26.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Intel nereye?
Kendisine her 'aferin' denildiğinde, ben zekiyim manasında işaret parmağını şakağına dayayıp 'Intel inside' diye bağıran bir minik akrabam var.

Benim kafamın içinde Intel işlemci var diye mecaz yapıp onunla övünüyor. Özellikle genç neslin heyecanla takip ettiği bu teknoloji bugünlerde bir dönüm noktası daha yaşıyor. Pentium 4 işlemcisi çıktı. Artık benim minik akrabam başta olmak üzere meraklı PC kullanıcılarının gözü ondan başkasını görmüyor. Kendi açılarından haklılar elbet. Yeni işlemcinin marifetlerini duyunca ağızlarının suyu akıyor.

Ama neticede bu bir bilgisayar işlemcisi. Ömrümüz olursa böyle dönüm noktalarına daha çok rastlarız. Benim asıl ilgimi çeken nokta, yedi düvele en büyük işlemci üreticisi olarak nam salan Intel'in son aylarda tacı tahtı bir kenara bırakıp hedeflerini değiştirmesi. Artık internet ekonomisi için gerekli olan altyapıyı sağlamak işine ağırlık verdiklerini altını çizerek vurguluyorlar. Silikon ürünler üretmeyi yeterli bulmayıp çözümler ve internet hizmetleri de üretmeye başlıyorlar. Her firmanın suya sabuna dokunmadan hatta bilgi işlem bölümü bile kurmadan e-iş yapmasının altyapısını sunuyorlar.

Her şey yolunda giderken kendilerine yeni rota çizmelerinin nedeni ne olabilir? Elbette daha çok para kazanmak. İnternet ekonomisi şatafatlı bir laf olsun diye uydurulmuş bir kavram değil. Bir ek kazanç kapısı da değil, yakın geleceğin iş yapma biçiminin ta kendisi. Kendisine parlak bir gelecek arayanlar bunu görmeli. Alanında üstünlüğünü kanıtlamış devler bile silkinip hedeflerini tekrar gözden geçiriyorlar, yeniden yapılanıyorlar. Bunun sonuçlarının, durduk yerde rahatlarını bozduklarına değeceğini biliyorlar.

mozdemir@sabah.com.tr


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır