kapat

Pazar Eki
26.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Telsim
Padiþahlara layýk iftar sofralarý
Ramazan geldi hoþ geldi, midelere bayram geldi. O da nasýl oldu, biz nefsimizi tutup bir ay boyunca aç bilaç gezeceðiz dediðinizi duyar gibiyiz.

Orasý öyle tabii. Ama iftar vakti geldi mi, yýlýn diðer aylarý yemediðiniz kadar yemek yediðinizi de hatýrlatýrýz size. Hani þu mükellef sofralar hazýrlayýp topun atýlmasýný beklersiniz ya... Mideniz de son çalan bu zille 'yaþasýn' diye haykýrýp, lokmalarý güp güp indirmeyi bilir. Ya bir de oruç baþa vurup, yemek yapacak hal kalmazsa... Böyle durumlarda gelen bir iftar daveti mide kurtarýcýdýr. O da yoksa, iftarý dýþarýda yapmak þart olur. Biz de bu olasýlýðý düþünüp, Ramazan boyunca el altýnda bulundurulacak bir rehber hazýrladýk. Bir de bizden uyarý, gün boyu boþ kalan midelerinizi fazla þenlendirmeyin. Yaðlý, karbonhidratlý yemeklere dikkat etmekte yarar var.

Çiya
Hiç maþ çorbasý yediniz mi ya da malhýta? O zaman buyrun ismi söylenemeyen yemekler lokantasýna. Kadýköy Çarþýsý'nýn içindeki Çiya'da salatalarýn adý bile deðiþik, dövme, avrat, bezirgan... Þýhýlmahþi, mualle, yuvalama, þiveydiz, iþkembe dolmasý, altý cacýklý, silkme yöresel yemeklerden sadece bazýlarý. Tatlýlarý ise teleme, þýllýk, katmer. Mideniz mi þiþti, þöyle bir fincan zahter çayý, menengüþ kahvesi veya dut þurubu, dilerseniz her biri sizi rahatlatacaktýr. Faturanýz ise 5 milyon ile 7 buçuk milyon lira arasýnda gelebilir. (Tel: 0216 330 31 90)

Dedeman Oteli
Ramazan 11 ayýn sultaný olur da sofralarda kuþ sütü eksik kalýr mý? Ýstanbul Dedeman Oteli de bu sultaný karþýlayan açýk büfesinde bir onu eksik etmiþ. 101 çeþitle hazýrlanan büfenin fiyatý 13 milyon 250 bin lira. Ayrýca fiyatý 8 milyon 750 bin lira ile 13 milyon 500 bin lira arasýnda deðiþen set mönüler de var. Ana yemekler, piliç billuriye, püreli rosto, kuzu tandýr ve kuzu büryan kebabý. Tatlýlar ise fýstýklý revani, cevizli güllaç, kaymaklý ayva tatlýsý, ekmek kadayýfý... Canlý tasavvuf ve Türk Sanat Müziði fasýllarý da cabasý. Ankara Dedeman'da ise iftar yemeklerinin fiyatlarý kiþi baþý 9 milyon 500 bin lira ile 12 milyon lira arasýnda. deðiþiyor. Ýftar tabaðýndan baþka, yayla çorba, mevsim salatasý, zeytinyaðlý, piliç roti ve þekerpare var. (Tel: 0212 247 76 00 / Ýstanbul)

Beyti
Beyti'nin iftar tabaðýnda zeytin, sucuk, pastýrma, tereyaðý, bal, reçel, hurma, kuru incir ve kuru kayýsýnýn yaný sýra peynir çeþitleri bulunuyor. Su böreði, çorba, karýþýk mevsim salatasý ve yanýnda karýþýk ýzgara çeþitlerinin bulunduðu mönüde karýþýk Türk tatlýlarý, limitsiz içecek yer alýyor. Ýftar mönüsünün fiyatý 10 milyon lira. (Tel: 0212 663 29 90 / Ýstanbul)

Hotel 2000
Akman Restoran'da, iftar tabaðý, çorba, salata, ana yemek, tatlý, meþrubat, çay-kahveden oluþan mönüler sunuluyor. Türk ezgileri eþliðinde yenilecek iftar yemeklerinin kiþi baþý fiyatý 6 milyon liradan baþlýyor. Gruplara indirim yapýlýyor. (Tel: 0312 419 90 01 / Ankara)

Armada Oteli
Sahurdan iftara kadar boþ kalýp tembelleþen mideyi, birden koþturmanýn yararýna inanmayan Armada Otel, Ramazan geleneðini saðlýklý ögelerlerle canlandýrýyor. Hem oruç tutup, hem kilo vermek isteyenler için ideal. Mönüde kepekli pide, fesleðenli yaðsýz su böreði gibi aperitiflerden baþka 15 çeþitten oluþan iftariye ile kuzu tandýr, pazýlý piliç sarma, çoban kavurma gibi ana yemekler var. Hafifletilmiþ viþneli baklava da diyettekileri sevindirecek. Kiþi baþý fiyat 12.5 milyon lira.

(Tel: 0212 638 13 70 / Ýstanbul)

Kaþýbeyaz
Et sevenlerdenseniz, Kaþýbeyaz'ýn et nevi üstüne yemekleri, kebablarý iftarda iyi gider. Fýndýk lahmacun, içli köfte, çið köfte de iftariyelikte olursa yeme de yanýnda yat. Sebzeli bahar kebabý, ýzgara köfte, tandýr kebabý, piliç þiþ alternartifli sýcaklar, Antep turþusu ve salata ile servis ediliyor. sunuluyor. Tatlýlar arasýnda kabak tatlýsý ve künefe de var. Mönünün fiyatý 15 milyon lira. Yok ben balýk yerim diyorsanýz, balýk çorbasý, sebzeli balýk mücver, fýrýnda kiremitte balýk alternatifleri ise 17 milyon liraya sizi bekliyor. (Tel: 0212 663 28 90 Florya / Ýstanbul)

Sheraton Ankara
Le Jardin Restoran'da tasavvuf müziði eþliðinde sunulan açýk büfe, 15 milyon lira. Ýftariyelikler, yayla çorba, pastýrmalý börek, peynirli mevsim salatasý, dana etli beðendi. Yanýnda da cevizli güllaç. Osmanlý motifleri ile dekore edilmiþ özel yemek salonu Revan Odasý'ndaki iftar mönüleri ise 20-29 dolar arasýnda. Le Jardin'de açýk büfe iftar kiþi baþý fiyatý 15 milyon lira. (Tel: 0312 468 97 98 / Ankara)

Four Seasons
Ortaoyunlarýný, Ramazan þenliklerini izlemek için Sultanahmet'e gittiyseniz, bu tarihi mekandaki otele uðramakta yarar var. Açýk büfedeki islim kebabý, pastýrma ve ýspanaklý ya da karidesli ve biberli güveç, soðuklardan sonra iyi gider. Tatlýlardan kaymaklý kayýsý, fýrýnda sütlaç, þekerpare var. Kanun ve ud eþliðindeki yemek, 20 milyon lira. (Tel: 0212 638 82 00 / Ýstanbul)

Develi
Fenerbahçe Kalamýþ ya da Samatya'daki Develi'nin iftariye tabaðýndan sonraki ara sýcaklarý ise fýndýk lahmacun, içli köfte, Antep usulü patlýcan dolma. Garnitürlü karýþýk kebabýn, limitsiz içecekle ücretle 11 milyon lira. (Tel: 0212 529 08 33 / Ýstanbul)

Bilkent Otel
Sofra London'da, iftariyelik tabaðý, günün çorbasý, zeytinyaðlý tabaðý, hünkar beðendi veya kuzu tandýr veya tavuk yahni ile limitsiz içecekten oluþan mönünün kiþi baþý fiyatý 8 milyon 750 bin lira. Hafta sonlarý fasýl var. Ýftar yemekleri için gruplara özel mönüler de hazýrlanýyor. ( 0312 266 46 86 / Ankara)

30 gün 30 gece eðlence
Eskiler bilir, "bozzzza, booooza!" nidalarý eksik olmazdý Ramazan gecelerinden. Bir de kestaneciler, þerbetçiler, macuncular... Gün boyu izbeye çekilen satýcýlar, iftar ertesi sokaklara dökülüp nasýl köþe kaparlardý akla hayale sükžt. Ortaoyunlarý, kantolar, Karagöz-Hacivat gösterileri ise ahaliye þenlik. "Nerde o eski Ramazanlar" demeyin, iþte iftar vaktinde baþlayýp sahura dek süren bu geleneksel þölen, þimdi Ýstanbul'daki Feshane Kültür Merkezi'nde canlanýyor. Merkezin II. Mahmud Salonu'nda Direklerarasý Eðlenceleri yapýlacak. Cambaz, sihirbaz, jonglör, Ýbiþ ve Meddah'ýn da yer alacaðý gösterilerin bileti 4 milyon lira. Her pazartesi düzenlenecek gala gecelerinde ise Muazzez Abacý, Seda Sayan, Gülben Ergen ve Aliþan sahne alacak. 22 Osmanlý evinde, döner dürüm, sucuk ekmek, lokma gibi lezzetler sunuluyor. Sadabad Salonu'ndaki iftar mönüsü 12 milyon, Lale Lokantasý'nýn mönüsü ise 10 milyon lira. Her gün saat 16.30'da tasavvuf müziði ve sema gösterileri ile baþlayacak olan gösterilerin düzenleneceði mekanýn tasarýmý ise sizi iki yüzyýl öncesine götürecek. (Tel: 0212 501 73 26)

AYSUN ÖZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr