kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

'Fethullah Hoca sümüklerini çekmiyor'
FP lideri Recai Kutan, MİT Müsteşarı Atasagun'un açıklamalarına hem destek verdi hem kızdı. Kutan, Atasagun'un "Mütedeyyin insanlar şeriatçılarla karıştırılmamalı" sözlerini olumlu karşılarken, Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkındaki, "ağlayan sümük çeken biri" sözlerinden ise rahatsız olduğunu ve bu sözleri, nezakete uygun bulmadığını söyledi.

Partisinin Meclis Grubu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Recai Kutan, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un mütedeyyin Müslümanlar'ın şeriatçılarla karıştırılmamasına ilişkin sözlerinden memnuniyetini ifade etti. Kutan, şöyle konuştu: "İkaz mahiyetinde önemli bir husus var. Nedir bu ikaz, mütedeyyin insanlar yanlış isnatlarla rahatsız edilmektedir. Dolayısıyla cami cemaatlerini mağdur etmeyelim, bu da önemli haklı olan hususlardan biridir. Mütedeyyin insanların yanlış değerlendirilmesiyle ilgili sözleri isabetlidir. Bu bizim eskiden beri üstünde durduğumuz bir husustur."

ANAP'tan destek: Bunları yıllardır savunuyoruz
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un açıklamalarının ANAP'ın yıllardır savunduğu görüşler olduğunu söyledi ve "Kürtçe yayına" bir an önce geçilmesi gerektiğini söyledi. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı, Atasagun'un ifadeleri için "müspet karşılıyoruz" dedi ve bu açıklamalarla MİT'in yeni bir misyon üstlendiğini söyledi.

Çiller'dan eleştiri: Herhalükârda vahim bir olay
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, dün Tes-İş ve Maden-İş sendikaları Yatağan şube başkanlarını kabul sırasında gazetecilerin MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un önceki gün yaptığı açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine şunları söyledi: "Bu açıklama Sayın Başbakan'ın bilgisi dahilinde yapılmıyorsa vahim bir olay. Ama daha sonra öğrendiğimiz gibi sayın Başbakan'ın bilgisi ve izni dahilinde yapılıyorsa o daha da vahim."

Masaya yatırılacak: Gözler bugünkü MGK toplantısında
MİT Müsteşarı Atasagun'un Kürtçe TV ve eğitim yapılmasını isteyen sözlerden sonra gözler bugün MGK'nın, Kasım ayı olağan toplantısına çevrildi. Toplantının gündeminde Kıbrıs, AB ile ilişkiler ve af konusu olmasına karşın, Atasagun'un açıklamaları ön plana geçti. Üst düzey askeri bir kaynak, "Kürt dili ile eğitim ve TV yayınlarının uygulamaya konulması pratikte mümkün değildir. Bu "Eğitim Birliği Yasası" ile de bağdaşmaz" diye konuştu.

Mahmut BULUT

Bahçeli, Roth'a kızdı
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, ülkemizde insan haklarıyla ilgili görüşmelerde bulunan Alman milletvekili Claudia Roth'a kızdı. Bahçeli, Türkiye'ye Avrupa'dan gelen konukların tavırlarını ve bu kişilere destek verenleri eleştirdi. Yabancı heyetlerin sorumsuzca ve saygısızca yaptığı açıklamalar karşısında takınılan tavırların, milli hassasiyetten mahrum olanların anlayışının çarpıcı bir örneğini oluşturduğunu belirten Bahçeli, "Kendi ülkelerinde bile saygınlığı sınırlı ve tartışmalı olanların yaptığı ziyaretlere gereğinden fazla önem atfedildiği ve açıklamaların abartıldığı göze çarpmaktadır" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır