kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Bakan'dan şok itiraf
Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, yapımı geçen yıl tamamlanan Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın uçaklar dağa çarpar diye açılamadığını söyledi

Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, plansız ve programsız yapılan yatırımlar nedeniyle maddi kaynakların kayba uğratıldığını söyledi. Antalya Gazipaşa Havalimanı'nı örnek gösteren Öksüz, bu havalimanının geçen yıl tamamlanmasına rağmen güvensiz olması nedeniyle hava trafiğine açılamadığını bildirdi. Bakan "Uçak ilk denemede yere konamazsa dağa çarpma ihtimali yüzde 100. Bu nedenle havalimanının açılışını da yapamıyoruz" dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI
Ulaştırma Bakanı Öksüz, Antalya Gazipaşa Havalimanını yapımıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü hatırlatarak, bu yatırımı değerlendirmek için başka projeler planlandığını söyledi ve şöyle devam etti:

"Ne yazık ki, fizibilite raporları, planları tam yapılamadığı için havalimanı bitmesine karşın güvensizlik nedeniyle açılamıyor. Bu havalimanına gelecek uçakları düşmesi ihtimali yüksektir. Eğer uçak, ilk denemede piste konamadığı takdirde dağa çarpması yüzde yüzdür. Ne yazık ki, buraya akıtılan para israf olmuştur. Dünya Paraşütçüler Birliği'yle temas halindeyiz. Onları biraraya getirirsek, yılın 12 ayı Gazipaşa'ya hizmet verilebilir. Küçük uçakların inip kalktığı yer haline gelebilir. Ama, yurtdışından turist getiren uçaklar buradan yararlanamaz"

JET INTERNET
Kablolu TV üzerinden internet hizmetinin 20 il dışında da yaygınlaştırılacağını kaydeden Öksüz, Türksat 2-A uydusunun Aralık'ta fırlatılmasıyla internet hizmetlerindeki alt yapı çalışmalarının geliştirileceğini söyledi. Öksüz, "Her eve, her bilgisayara bunları bağlamazsanız, dünyayı kapatırsınız. İtiraf edeyim talep yok. Bu konudaki fiyatları azaltmak gereklidir. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır