kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Af bu hafta tamam
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, koalisyon ortaklarının af konusunda bu hafta içinde mutabakata varacaklarını belirterek, "Çok gecikti. Bu hafta içinde mutabakata vararak komisyona göndereceğiz" dedi

TBMM Adalet Komisyonu'nda konuşan Bakan Hikmet Sami Türk, taslaklar üzerindeki çalışmaların sürdüğünü ifade ederek şunları söyledi:

"Af konusunda önümüzdeki günlerde bir mutabakat sağlanacaktır. Veto edilen af kanunu ile 1991 yılındaki şartlı tahliye çerçevesinde bir düzenleme yapılacak. Bu hafta mutabakata vararak komisyona göndereceğiz. Çok gecikti toplum ve cezaevlerinde huzursuzluğa neden oluyor."

Türk, F tipi cezaevlerini protesto için başlatılan açlık grevlerinin amacının kapsamlı isteklere dönüştüğünü söyledi. Adalet Bakanı, ölüm oruçlarının F tipi cezaevlerinin kapatılması, terörle mücadele kanunun kaldırılması, DGM'lerin kapatılması gibi isteklerle devam ettiğini belirterek, "Bunlar insani isteklerin ötesinde siyasi amaçlar içermektedir. Hükümetin terör örgütü istiyor diye bunları yerine getirmesi söz konusu değil" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır