kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Cem'e çirkin saldırı
Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in konuşması sırasında salona giren iki terörist, Türkiye ve Cem aleyhinde pankart açarak slogan attı, ölüm tehdidinde bulundu

Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nda dün sabah yaptığı konuşma sırasında, yasadışı terör örgütü DHKP-C üyesi 2 terörist pankartlı ve sloganlı gösteride bulundu. Komisyon salonuna girerek bir süre kenarda bekleyen, 1'i kadın 2 terörist, Türkiye ve Cem aleyhinde sloganlar attılar ve pankart açtılar. Kürsünün önüne gelen erkek saldırganın Cem'e "Senin hesabını göreceğiz" diye bağırdığı öğrenildi. Parlamento güvenlik birimlerinin şaşkın tavrı karşısında, birkaç dakika slogan atan teröristler, daha sonra gözaltına alınarak salondan çıkarıldı. Ancak teröristler daha sonra serbest bırakıldı. Bazı parlamenterler, bu "kabul edilemez" durumun giderilmesi için güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediler. Komisyon Başkanlığı, olayla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

TERÖRİSTLER İÇERİ NASIL GİRDİ?
Teröristlerin parlamentoya nasıl girdikleri araştırılıyor. Parlamentoya girebilmek için, bir parlamenterin veya parlamentoda çalışan bir görevlinin izin talebi bulunması gerekiyor. Söz konusu terör örgütünün yandaşları, geçen Pazartesi günü de AB Konseyi'ne girmiş ve toplantı sırasında, sloganlı yelekler giyerek bildiri dağıtmışlardı.

Olay karşısında soğukkanlı kalan ve kendisine yaklaşan teröristlerin salondan çıkarılmasını bekleyen Cem, daha sonra sürdürdüğü konuşmasında "terör örgütlerine hoşgörülü davranılmaması gereği" üzerinde durdu ve teröristlerin davranışlarını kınayarak, "Beni tehdit ediyorlar. Siz herhalde Türkiye'de bu tür bir demokrasi istemiyorsunuz" dedi.

"SİLAHLI OLABİLİRLERDİ"
Cem, çirkin saldırıdan önceki konuşmasında da AB'li parlamenterleri "ırkçı olmamaya" çağırdı. Cem, tarafların birbirini daha iyi anlaması için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra bir basın toplantısı düzenleyen Cem, kendisine yaklaşan teröristlerin, "Senin hesabını göreceğiz" gibi ifadelerle tehdit ettiklerini bildirdi. Cem, "Bu kişiler silahlı da olabilirlerdi" denilmesi üzerine, bunu kendisinin de düşündüğünü ve bir an tereddüt ettiğini, sonunda yerinden kalkmamaya karar verdiğini, böylesinin daha iyi olduğunu anlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır