kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Meclis Hospital vekilleri bekliyor
Milletvekillerinin tam teşekküllü Meclis hastanesi yerine özel hastaneleri tercih etmelerinin maliyeti 10 trilyon lira

TBMM kampüsü içinde bulunan ve tam teşekküllü bir hastaneyi aratmayacak personel ve cihazlarla donatılan Meclis polikliniğine rağmen, milletvekillerinin geçen yılki sağlık harcamalarının 10 trilyon liraya ulaştığı belirlendi.

Milletvekilleri ile aileleri, 107 doktor ve sağlık personelinin görev yaptığı Meclis polikliniği yerine özel hastaneleri tercih ediyorlar. Meclis personelinin de yararlandığı polikliniğe, hafta için günde 70-100 civarında başvuru olduğu, bunlardan üçte birinin eski milletvekilleri ile yakınları, çok azının ise mevcut milletvekili olduğu bildirildi.

PLASTİK CERRAH BİLE VAR
Ameliyat dışında her tür müdahalenin yapılabildiği merkezde, "Beyin cerrahi" hariç, tüm branşlarda uzman ve pratisyen doktor bulunuyor. Merkezde bir süre önce plastik cerrahi uzmanı bir doktor da göreve başladı.

Sağlık merkezinde kardiyolog, dahiliye, kulak burun boğaz, göz, çocuk, jinekoloji, üroloji, kadın doğum ve diş konularında toplam 50 doktor görev yapıyor. Merkezdeki diş tabiplerinin sayısı 11'e ulaştı. Doktorların büyük bölümünü de milletvekillerinin akrabaları oluşturuyor. Bazı bakanların eşleri de bu merkez içinde yer alan Meclis eczanesinde çalışıyor.

107 PERSONEL SİNEK AVLIYOR
Merkezde uzman ve pratisyen olarak 50 doktorun yanı sıra 10 hemşire, 5 röntgen mütehassısı ve biyologlar, mikro biyologlar, bakterioloji uzmanları, sağlık memurları ve teknisyenler de görev yapıyor. Toplam 107 sağlık personelinin 86'sı kadrolu, 10'u geçici personel, biri sözleşmeli personel, 10'u da geçici işçi statüsünde bulunuyor.

Merkezdeki check-up bölümünde 3 doktor görev yaparken, 3 doktor da fatura kontrol merkezinde görevli bulunuyor. Duran kalbi çalıştırmak için defibrilatör ve tansiyonu kaydeden cihaz da bulunuyor.

2001'de 15 trilyon lira
Sağlık merkezinde tüm branşlarda uzman doktor ve her türlü cihaz bulunmasına rağmen milletvekilleri ile aileleri özel hastaneleri tercih ediyor. Bu nedenle 2000 yılında milletvekillerinin sağlık harcamaları 10 trilyon lirayı buldu.

ANLAŞMALILARA
Milletvekilleri, TBMM'nin anlaşmalı olduğu, International Hospital, Bayındır gibi özel hastaneleri tercih edip faturaları da TBMM'ye gönderiyorlar.

TBMM'nin 2001 bütçesinde 3 trilyonluk sağlık harcaması öngörülüyor. Ancak bu miktar, vekillerin Meclis polikliniğinde tedavi olacağı varsayımı ile konuldu.

Milletvekilleri yine özel hastaneleri tercih ettikleri takdirde 2001 sağlık harcamasının 15 trilyon civarında olması bekleniyor. Aradaki fark transferlerle kapatılacak.

106 trilyon 800 milyar lira olan meclis bütçesinin 68 trilyon 784 milyar 973 milyon lirası personel cari giderleri, 14 trilyon 385 milyar 240 milyon lirası diğer cari giderler, 9 trilyon lirası yatırımlar, 14 trilyon 629 milyar lirası da transferler için ayrıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır