kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Filmlerin efendisi
Çekimleri Yeni Zelanda'da devam eden "Yüzüklerin Efendisi" adlı filmin hasılat rekorları kıran "Yıldız Savaşları"nın tahtına kurulacağı belirtiliyor

John Ronald Reuel Tolkien'in bilim kurgu şaheseri olarak gösterilen romanından aynı adla sinemaya uyarlanan "Yüzüklerin Efendisi"nin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. 2001 yılının Aralık ayında gösterime girmesi planlanan yapımın hasılat rekorları kıran "Yıldız Savaşları"nı da geçip "filmerin efendisi" olacağı öne sürülüyor.

AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ
Yönetmenliğini Peter Jackson'ın yaptığı 3 seri halinde çekilen filmin birincisi tamamlandı. İkinci ve üçüncü filmin ise 2001'in Mart ayında tamamlanacağı belirtildi. Çekimleri Yeni Zelanda'da sürdürülen filmin dev platosunun kurulması amacıyla yüzlerce ağaç ve bitki köklerinden söküldü ve özel bir bakım sitesine konuldu. Sökülen ağaçlar ve bitkiler çekimden sonra tekrar eski yerlerine dikilecek.

AKSESUARLARI YAPILIYOR
Edoras adı verilen dev platonun, bölgede saatte 145 kilometre hızla esen rüzgardan etkilenmemesi için tam 48 kilometre uzunluğunda tahta, 40 ton çelik ve 45 ton çakıl taşıyla dev bir set kuruldu. Filmin gösterime girmesine daha 1 yıl olmasına rağmen şimdiden tişört, çanta, anahtarlık gibi aksesuarlarıyla video filmleri yapılmaya başladı.

Eserini göremedi
"Yüzüklerin Efendisi"nde ünlü yazar John Ronald Reuel Tolkien'in kendi yarattığı bir dünya anlatılıyor. Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Tolkien'in yaşamı boyunca üzerinde çalıştığı bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi.

Umutsuz bir savaşın anlatıldığı "Yüzüklerin Efendisi" ülkemizde de yayınlandı. Tüm dünyada satış rekorları kıran bu eser, Türkiye'de de büyük ilgi gördü.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır