kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Pamuk'un sitemi!
Köpekler kimi ısıracağını bilmiyor!

Bir süre önce köpeklerin saldırısına uğrayan ünlü yazar Orhan Pamuk, "Köpeklerde kafa yok. Kimi ısıracaklarını bilmiyorlar" dedi. Pamuk, bu olayı fazla büyütmek istemediğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bundan bir ay önce, bir Pazar sabahı Maçka Parkı'na gittim. Bir anda üç beş köpek saldırdı. Çoğaldılar, beni ısırdılar. Sonra da gidip aşılarımı yaptırdım. Yalnız bu olayda şunu söylemek isterim.

Sokak köpekleri İstanbul kimliğinin bir parçasıdır. Köpekleri de severim. 'Öteki Renkler' adlı kitabımda onlar hakkında güzel yazılar yazdım. Fakat bu köpekler beni ısırınca da biraz kızdım. Şimdi bu komik ve tatsız olayın, 'Bütün köpekler itlaf edilmelidir' diyenler tarafından, köpek düşmanları tarafından da kullanılmasını istemiyorum. Bence bütün İstanbul'daki köpekler yaşamaya devam etmeli, ama Belediye onların aşısını yapmalı."

ŞİMDİ GÜZEL MANŞET OLUR
Pamuk "Hiç köpeklerin suçu yok mu?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Olmaz olur mu var!. Kimi ısıracaklarını bilmiyorlar. Onları seven beni ısırıp, öfkelendiriyorlar. Bu da onların aleyhlerine oluyor. Halbuki o kadar köpek düşmanı var, gidip onları ısırabilirler. Şimdi güzel manşet olur. Köpekler kimi ısıracağını bilmiyor diye."

Güncel yazacak
Çeşitli konulardaki görüşlerini de açıklayan ünlü yazar, af konusunun oy uğruna gündeme getirildiğini, idam cezasının ise kaldırılması gerektiğini söyledi. Yeni kitabında ilk kez güncel Türkiye'yi işleyeceğini belirten Pamuk "En sevdiğim şeyi yapıyorum. Gene birazcık güncel Türkiye'den kopup romanımı yazmaya çalışıyorum, ama romanımın da ilk defa güncel Türkiye ile ilişkisi var. Yeni kitabımla ilgili daha fazla bir şey söylemek istiyorum" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır