kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim

Çatalca'nın derdi su!

Başkan İsmail İp'i arayanlar, çeşmelerden akan çamurlu sudan yakınıp çözüm istedi

* Arsamız ne olacak?
GAYE İNCEGÜL: Çatalca girişinde arsamız var. 18. madde yüzünden, ne bir şey yapabiliyoruz, ne de satabiliyoruz.

İSMAİL İP: Bu arazilerin ölçümleri yapıldı. Planlı hale getiriliyor. 15-20 gün içinde sonuçlanacak. Belediyemize gelirseniz Fen İşleri ile görüşüp daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

* Doğalgaz gelecek mi?
NURCAN ÇOLAK: Doğalgaz Çatalca'ya ne zaman gelecek?

İSMAİL İP: Doğalgaz konusunda yeni bir kanun düzenlemesi yapılıyor. İGDAŞ'tan başka özel şirket ile de hat döşeme çalışması yapılabilecek. Bu yasanın çıkmasını bekliyoruz. Her şeyimiz hazır. Yasa çıkar çıkmaz kazmayı vuracağız.

* Yolumuz kötü
MUSTAFA EREN: Ferhatpaşa Mahallesi'ndeki Bayır Yolu çok kötü, araçlar çıkamıyor.

İSMAİL İP: Yolun düzeltilmesi için talimat verdim. Yarın malzemeler çekilip çalışmalara başlanacak.

* Yolumuz çamur
AYŞE KAYA: Tokat Mahallesi'nin kanalizasyonları yapıldı. Teşekkür ediyoruz. Yollarımız genişletildi ama her taraf çamur içinde.

İSMAİL İP: Kanallar yapıldı, yolların genişletilmesi işi bitti. Ama ileride çökme olmaması için yolun oturmasını bekliyoruz. Kısa sürede asfaltlama çalışmaları başlayacak.

* Belediye otobüsü
HARUN DOĞAN: Çatalca'ya belediye otobüsü konulmasını istiyoruz. Böyle bir çalışmanız var mı?

İSMAİL İP: Büyükşehir Belediyesi'nde, Beldeler'le birlikte bu konuda toplantı yaptık. İhtiyaçlarımızı bildirdik. Büyükşehir'in alacağı kararı bekliyoruz.

* Çatalca Meydanı
FUAT ALTIN: 35 yıldır hasret kaldığımız meydanı düzelttiniz. Teşekkür ederiz. İlçemize daha ne gibi güzellikler yapılacak?

İSMAİL İP: Bizleri teşvik ediyorsunuz. İlçemize, kültür merkezi, huzurevi, özürlüler okulu, gençlik merkezi, spor kompleksi yapacağız. Ama ilçemizin en büyük sorunu yol olduğu için önce bunu tamamlamaya çalışıyoruz.

* SİT alanı
ERTUĞRUL AYYILDIZ: Kaleiçi Mahallesi'ndeki SİT sorunu daha ne kadar devam edecek? Evler yıkılmak üzere, kimse dokunamıyor.

İSMAİL İP: Kaleiçi Mahallesi'nin SİT kapsamı dışına alınmasındaki çalışmalarımız sürüyor ama çok zor. Haklı olduğunuzu biliyorum.

* Sular temiz aksın
GÜLHAN ÖZTÜRK: Beyazevler'den arıyorum. Yol ve park için teşekkür ediyoruz. Suyumuz şimdilik iyi akıyor. Acaba yağmurlar başlayınca yine çamurlu mu akacak?

İSMAİL İP: Büyük sel olmazsa artık sular temiz akacak. Çünkü Ayvalıdere'den su basmaya başladık. Ayrıca çökertme ve filtre havuzları da yapılıyor. Yakında bu sıkıntı ortadan kalkacak.

* Pazaryeri
NERGÜL TAŞKIN: Daimi halk pazarı ne zaman yapılacak? Ayrıca pazar yerinin üstü kapatılamaz mı?

İSMAİL İP: Bu konuda talimatları verdim. Önümüzdeki günlerde pazaryerinin kapatılması için çalışmalar başlayacak. Yakında da daimi halk pazarına kavuşacaksınız.

* Ev yapabilir miyim?
A.ATA GİDER: 10 yıl önce Gökçeali'den arsa aldım. Ev yapmak istiyorum. İmar veriliyor mu?

İSMAİL İP: Burası mücavir alan. 1/5000'lik planlar yapıldı. Şimdi İSKİ'nin onayında. Onların da görüşünün alınması gerekiyor. 15-20 gün sonra bu iş bitecek ve imar verilecek.

* Batı Üniversitesi
BEHÇET BAKIŞKAN: Batı Üniversitesi Projesi ne oldu? Bir yüksek okula kavuşabilecek miyiz?

İSMAİL İP: Batı Üniversitesi Projesi, Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Fakat ilçemize kesinlikle bir üniversite ya da yüksek okulun kurulması şart. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor.

* Teşekkürler
AYLİN UYSAL: Meydanımız çok güzel oldu. Teşekkür ederiz. Diğer meydanlar da düzenlenecek mi?

İSMAİL İP: Öncelikle Topukluçeşme ve Eski Çarşı içini düzelteceğiz.

* El atın başkan
ERTEKİN CEBE: Dağyenice Köyü'ndeki Alaiye Şehitliği'ne el atın sayın Başkan. Şehitliğe giden yolu gösteren tek bir işaret yok.

İSMAİL İP: Hemen gerekli yerlere levhalar konacak.

* Yolumuz batak
ZAHİDE TUNA: Konutlar Yolu çamur içinde. 280 ailenin oturduğu bu semtte bir tek parkımız yok.

İSMAİL İP: 18. Madde çalışmaları yapılıyor. Harita çalışmaları ve yeni planlar yapıldı. Tarlalarda ekin olduğu için ölçme çalışmaları gecikti. Öncelikle Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nun yolu ve sizin yolunuz düzeltilecek. Planda park da var.

* İş Merkezi
AYHAN ERTEKİN: Seçim propogandanızda Cumhuriyet Meydanı'nda İş Merkezi Projeniz vardı, ne oldu?

İSMAİL İP: Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Meydanı'nda iş hanımız var. Şimdi bu dükkanları satmaya çalışıyoruz. Maalesef iş merkezini mali sıkıntımızdan dolayı şimdi yapmamız mümkün değil.

* Kaza oluyor
MEHMET ÖZDEMİR: Çatalca'nın İstanbul'dan girişi çok bozuk. Yolda şerit çizgileri de yok. Devamlı kaza oluyor.

İSMAİL İP: Karayolları ile görüştük. 3-4 gündür bu alanda çalışmalarımız sürüyor. Yolu düzelttik. Ayrıca trafik sinyalizasyon ışığı da koydurmaya çalışıyoruz.

"ALO YETİŞİN"dert köşesi

* BEŞİKTAŞ
Direkler eğrildi

ARNAVUTKÖY Dulkadiroğlu Sokak numara 76'nın önündeki üç elektrik direği 45 derece eğik durumda. Altından insanlar geçiyor, araçlar park ediyor. Biri devrilirse yangın çıkacak.

Orhan Şekeral

* ÜMRANİYE
Çamura bulandık

KAZIM Karabekir Mahallesi Atatürk Caddesi Kermes Sokak bir yıldır asfaltlanmayı bekliyor. Yol düzenlemesi yapıldıktan sonra sadece çakıl döküp gittiler. Şimdi çamura bulanıp duruyoruz. Sokak sakinleri

* FATİH
Posta gelmiyor

AKDENİZ Caddesi Sarı Nasuh Sokak'ta oturuyorum. 3 aydır mektuplarımız gelmiyor. Her ay en az 10 mektup alırken şimdi bir tane bile yok. Ya faturalarımız ne olacak?

Aydın Özdemir

* BAHÇELİEVLER
Parke taşları

KOCASİNAN Merkez Mahallesi Köyiçi Caddesi'nde Cami önüne kadar yola parke taşları döşendi. Yolun sonuna kadar parke taşı döşenseydi, daha iyi olmaz mıydı? İbrahim Aygün

* BEYKOZ
Çocuklar hastalanıyor

ELMALI KÖYÜ merkeze 4 kilometre uzaklıkta. Ama Köy Hizmetleri Sahası içindeyiz. Su ihtiyacını sondaj ile sağlıyoruz. Kanalizasyonumuz ise yok. Bu yüzden çocuklarımız hastalanıyor.

Elmalılar

* MALTEPE
Yemek kokuları

KÜÇÜKYALI Çapari ve Lal Restoranları'nın arka sokağında oturuyoruz. Kömür, et ve balık kokuları bütün mahalleyi sarıyor. Bacalarına filtre takmalarını istiyoruz. Çevre sakinleri

* ZEYTİNBURNU
Duvarı tamamlayın

SİLİVRİKAPI mezarlığının çöken duvarları daha önce yapıldı ama bir yanını bıraktılar. Şimdi mezarlığın bir yanı açık ve duvarı çökük. Duvarın tamamlanması için neyi bekliyorlar?

Zehra Taşören

Elektronik Posta'dan

* KADIKÖY
Davulcudan uyuyamıyoruz

ARTIK 2000 yılındayız. Ramazan geldi, davulcular bu deprem gerginliğinde bizleri yerimizden zıplatmaya devam etmeye başladı. Hastaları, erken kalkan öğrencileri, çalışan kesimi düşünen yok. Belediyeler, oruç tutanların yüzde kaçının gece kalkıp yemek yediğini, bunların yüzde kaçının davulla uyanmayı arzu ettiğini araştırmalı. Saat ve telefonla uyandırma servisi varken, isteyen istediği zaman kalkabilir. Kaldı ki, oruç tutup da gece kalkmayanlar da rahatsız olmaz. Bir vatandaş

BEN SİZİN GİBİ DÜŞÜNMÜYORUM... DAVULCULAR YOK OLAN ESKİ RAMAZANLARDAN GERİYE KALAN TEK GÜZELLİK... BIRAKIN 30 GECE BİZİ UYANDIRSINLAR....

* ÜMRANİYE
Kaldırım yarım kaldı

YENİ Çamlıca Mahallesi Acarlar son durak ile karakol arasındaki yaya yolu 2 yıl önce yarım bırakıldı. Yağmur yağınca yaya yolu göl, dışı ise nehir oluyor. Bizler de tretuvar taşlarında cambazlık yapıyoruz.

Orhan Varlı

"ÜMRANİYE PARİS OLACAK" DİYEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜRTUNA'NIN KULAKLARI ÇINLASIN...

* ZEYTİNBURNU
Müteahhit kaçtı mı?

YAKLAŞIK 1.5 aydan beri Abdi İpekçi Caddesi'nin sahil bağlantı yolu inşaatının bitmesini bekliyoruz. Şu anda hiçbir çalışma yok. Duyduğumuza göre müteahhit kaçmış. Tuğba Güraslan

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BU KONUDA HEMEN AÇIKLAMA YAPMASI GEREKİYOR....

* SEFAKÖY
Sokaklarımız karanlık

KİRAZLI, Fevzi Çakmak Mahallesi Siteler Bölgesi'ndeki Karani, Ceylani, Gözde, Emre, Yunus Emre, Beste Tavukçu, Köprü Caddeleri'nde oturan sakinler olarak 10 yıldır yollarımızın aydınlatılmasını bekliyoruz. Bizler elektrik kurumuna 1400 civarında abone kazandırdık. Bütün uğraşılarımız sonunda sadece Fatih Caddesi'ne 12 adet aydınlatma direği dikildi. Bölgemize gerekli 50 adet direk için daha ne kadar bekleyeceğiz? Boğaziçi Elektrik Kurumu Genel Müdürü Sayın Mustafa Kavlu'dan ilgi bekliyoruz.

HAYDİ SAYIN KAVLU BU FERYATLARI DURDURUN...

* GÜNGÖREN
Elektrik kesiliyor

SANAYİ Mahallesi Çağlayan Sokak'ta bir haftadır devamlı elektrikler kesiliyor. Yıllardır sokağımızın bu sorununa çare bulunamıyor. Bu yüzden iş yapamaz hale geldik.

Osman Peközer

* GAZİOSMANPAŞA
Her yer çamur

KÜÇÜKKÖY Valdesuyu Caddesi'nde elektrik için kazı yapıldı. Sadece toprakla örtüp gittiler. Şimdi kaldırımlar ve yolumuz vıcık vıcık çamur içinde. Yürümenin imkanı kalmadı.

Süheyla Yaman

* ESENLER
Sokağımız işgalde

NENEHATUN Mahallesi 56. Sokak'ta bütün esnaf malını kaldırımda teşhir ediyor. Postaneye gelen insanlar da araçlarını sokağımıza park edince, yürüyecek yer kalmıyor. Sokak sakinleri

* BEYOĞLU
Torpil mi gerekiyor?

KASIMPAŞA Sipahi Fırın Sokak'ta tek aydınlatma lambası yanıyor. Halbuki yanımızdaki Neva Sokak bir metre aralıklarla aydınlatıldı. Bu sokakta torpilli biri mi oturuyor?

Sokak sakinleri

* ŞİŞLİ
Öğretmeni değiştirmeyin

ŞİŞLİ Süleymanşah İlköğretim Okulu 1/B sınıfı velileriyiz. Çocuklarımızın şimdiye kadar alıştığı öğretmenler değiştirilmek isteniyor. Neredeyse yarı yıl bitiyor, Böyle bir şey olur mu? Veliler

* BAYRAMPAŞA
Ağaçları söktüler

KARTALTEPE Mahallesi'ndeki hızlı tramvay durağında üç yıl önce dikilmiş olan ağaçları bir gecede ansızın başka parka dikileceği gerekçesiyle söküp götürdüler. Bu alanın ne olacağını merak ediyoruz. R. Erdoğan

* KÜÇÜKÇEKMECE
Pazar çilesi

TEPEÜSTÜ E-5'e bağlantı yolunda Pazar günleri semt pazarı kuruluyor. Ama bütün caddenin giriş ve çıkışları tıkanıyor. Otobüs bile giremez hale geliyor. Pazarın düzenlenmesini istiyoruz. Çevre sakinleri

Mecidiyeköy'ü, Ali Sami Yen'i cehenneme çevirenler yandı!

İSTANBUL Valisi Erol Çakır ve Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı sırasında ve Ali Sami Yen Stadı çevresinde yaşanan olayların tekrarlanmaması için bir dizi önlem alıyor...

Dün telefonla konuştuğum Vali Çakır, Mecidiyeköy'ü savaş alanına çevirenlerin, staddaki koltukları kırıp atanların polis kameraları ile TV kameralarının görüntülerinden tek tek saptandığını söyledi ve ekledi:

"Bu kişileri en kısa zamanda savcılığa sevkedeceğiz... Zorbalık yapanın yanına kar kalmayacağını herkese göstereceğiz..."

Vali Çakır, ayrıca bir de komisyon oluşturduğunu belirterek, "Bundan sonra bu gibi olayların tekrarlanmaması için neler yapılması gerektiği tek tek tespit ediliyor" dedi...

Konuştuğum İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz ise olaylı maç günü saat 10.00 ile 23.00 arasında Ali Sami Yen Stadı'nın çevresinde ve içinde 2350 polisin önlem aldığını söyledi... Abanoz, alınan her önleme rağmen çocuk yaştaki çok az sayıda kişinin stad dışında, birkaç dakikalık olaylara neden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Polis bu olayları kısa sürede bastırdı... Asıl sorun stad içinde... Örneğin meşalelerde... Polis kapıda arama yapıyor ama birileri bu meşaleleri bir şekilde stadın içine sokuyor... Önümüzdeki günlerde meşalelerle ilgili geniş çaplı bir operasyon yapacağız..."

Anladığım kadarıyla hem Vali, hem de Emniyet Müdürü bu olayların bir daha tekrarlanmaması konusunda kararlı... Maça olay çıkarmak için gidenler bilsinler ki; tek tek tespit edilecekler ve polis tarafından savcının önüne getirilecekler...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır