kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
CHP'de kaos
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul örgütünde kaos bir türlü sürüyor.

Yaklaşık 1 ay önce görevinden istifa eden CHP İstanbul İl eski Başkanı Mehmet Bölük'ün yerine isim belirleyemeyen İl Yönetim Kurulu görüş ayrılıkları nedeniyle bir türü bir araya gelip toplanamıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın isteği üzerine görevinden istifa eden eski Başkan Mehmet Bölük, konuyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmazken, 32 üyeli kurulun 18 üyesi istifa mektubu ellerine geçmediği için toplanıp başkan seçemiyor. Kulislerde İl Yönetimi'nin, istifa mektubunun gelmesinin ardından İl Başkanı'nı belirlemek için toplantı yapacağı ve bu koltuğa İl Sekreteri Fuat Keskin'i oturtacağı konuşuluyor.

TANLA VE TOPUZ İSMİ
Deniz Baykal'ın yeni oluşum için çalışmalar yaptığı belirtilirken, İl Yönetim Kurulu'nu istifalarla düşürmeyi ve kongre zorunluluğunu ortadan kaldırmayı isteyen Genel Merkez'in bu yönde yoğun bir kulis faaliyeti başlattığı konuşuluyor. CHP Genel Merkezi'nde İstanbul İl Başkanlığı için Ali Topuz ve Bülent Tanla'nın isimleri geçerken, yönetimin de daha çok Deniz Baykal'a yakın isimlerden oluşacağı dile getiriliyor. Yeni oluşum için hazırlıklarını sürdüren CHP Genel Merkezi'nin, İl Yönetim Kurulu üyelerinin istifalarını aldıktan sonra kurulu düşüreceği de dilden dile dolaşıyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Düşen İl Yönetim Kurulu'nun yerine yapılacak atamayla da, normal olarak 2001 yılında gerçekleşecek kongrelere kadar görevde kalacak ekibin oluşturulacağı vurgulanıyor. Kongre zorunluluğunu, kurulu düşürerek aşmayı hedefleyen CHP Genel Merkezi ile istifa etmemekte direnen İl Yönetim Kurulu üyeleri arasındaki mücadelenin ne zaman sonuçlanacağı merakla bekleniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır