kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Meclis el koydu
İstanbul milletvekilleri Ahmet Güzel ve Basri Sipahi, Büyükşehir Belediyesi'nce 6 yılda Albayrak A.Ş.'ye verilen tüm ihalelerin açıklanması için İçişleri Bakanı Saadetten Tantan'ın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi..

İKİ ÖNERGE BİRDEN
Sabah-İstanbul'un FP yanlısı Albayrak A.Ş. ile ilgili iddiaları sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı. DSP İstanbul milletvekilleri Ahmet Güzel ile Basri Sipahi, Büyükşehir Belediyesi'nce Albayrak A.Ş.'ye verilen ihalelerin açıklanması ve bu kuruluşla ilgili iddiaların araştırılıp araştırılmadığının tespiti için TBMM'ye ayrı ayrı soru önergesi sundu.

İNCELEME YAPILACAK MI?
Güzel, İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ın Meclis kürsüsünden sözlü olarak yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: "Albayrak A.Ş ve bu firmaya bağlı şirketlerin 1994 yılından bugüne kadar İstanbul Büyükşehir ve FP'li ilçe belediyelerinden kazandığı ihaleler nelerdir? İddiaları araştırmak için müfettişlerinizi görevlendirecek misiniz?"

YAPILAN DOĞRU MU?
Üç esnaf odası başkanının 100 hatlık Halk Otobüsü ihalesini "adil" bulmadığını hatırlatan Basri Sipahi de, Bakan Tantan'a "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihalenin bir an önce yapılması için çaba sarfetmesini ve kamuoyuna bilgi vermemesini kamu yöneticiliği açısından doğru buluyor musunuz" diye sordu ve ekledi: "İptali için girişimde bulunacak mısınız?"

HAKSIZ UYGULAMALAR
SİPAHİ önergesinde ayrıca şu görüşlere yer verdi: "Başta Kağıthane olmak üzere bazı ilçe belediyelerinde Albayrak A.Ş.'nin çöp toplamadan personel taşımacılığına kadar her türlü iş için gireceği ihalelerde bu firma lehine uygun şartname hazırlamayan ve karşı çıkan müdürlerin görevlerinden alındığı iddia edilmektedir. Bu iddia da incelenmelidir."

OKTAY APAYDIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır