kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İkinci Bahar mucizesi!
"Ali Haydar"lı, "Hanım"lı dizi sayesinde adını tüm Türkiye'ye duyuran Samatya'da halk, tarihi dokunun korunması için seferberlik ilan etti...

ŞİMDİ SESLERİ DUYULUYOR
Türkan Şoray ile Şener Şen'in başrollerini paylaştığı reyting rekortmeni "İkinci Bahar" dizisinin çekildiği Samatya'da değişim rüzgarları esiyor. Dizi sayesinde adı tüm Türkiye'nin belleğine kazınan semtte, halk ve esnaf eski Rum evlerinin restore edilip tarihi dokunun korunmasına öncülük etmesi için İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'a başvuruda bulunmaya hazırlanıyor. Samatyalılar, "Bu dizi kaderimizi değiştirdi. Unutulmaya yüz tutan Samatya yine İstanbul'un en tanınan semtlerinden biri haline geldi" diye konuşuyor ve ekliyor: "Koruma isteğimiz yıllardır gözardı ediliyordu. Şimdi sesimizi herkes duyacak."

SEMT YENİDEN DOĞACAK
Balat ve Fener'deki tarihi evlerin korunması için Fatih Belediye Başkanlığı döneminde projelere start veren Tantan'dan kendi semtleri için de girişim başlatmasını isteyeceklerini söyleyen Samatyalılar, "Tarihi dokuya duyarlı biri olarak bu talebimize kayıtsız kalmayacağını düşünüyoruz" diyor. Samatyalılar "değişim" atağı için sivil toplum örgütlerinden de yardım beklediklerini belirtiyor.

ŞENOL DEMİRCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır