kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Hospital mı uzak durun
Dr. Karaaslan: "Hospital adı altında hizmet veren özel hastanelerin sadece 15'i kaliteli sağlık hizmeti sunuyor" Kurnaz doktorlar

Torpil bulan bazı uzman doktorlar lüks bir semt olan Bakırköy'deki devlet hastanesine atanmış. Kurnazlık yapan bu doktorları açık olan bölgelerdeki hastanelere kaydıracağız.

İki fabrika kapattık
Piyasaya kokmuş et sürdüğünü tespit ettiğimiz iki fabrikayı mahkeme kararıyla kapattık. Ancak sahipleri mahkemenin takipsizlik kararıyla serbest bırakıldı. Bu iki fabrika, okul ve hastanelerin büfelerine et ürünleri satıyordu.

Balık Hali'ne denetim
Hal ve tezgahlarda balık satışı için yönetmelik hazırlıyoruz. Tezgahtaki balıkların üzerinde buz olacak. Ayrıca balıkçılar önlük giyecek. Bozuk balık satanlar mahkemeye verilecek.

Yeni Hızır Acil'ler
ŞU anda 29 yerde Hızır Acil İstasyonu var. Bu sayı yetersiz. Göztepe, Kağıthane ve Taksim'de yeni Hızır Acil İstasyonları oluşturacağız. Sağlık hizmetini yayacağız.

AHLAKSIZLIK VAR
Çiçeği burnunda İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Karaaslan, "2 doğuma bir doğum bedava" gibi promosyon uygulayan özel hastanelere müdahale edeceklerini söyledi, "Hekimlik ahlakına uymayan bu çarpıklığa son vereceğiz" dedi.

HASTANELERE YAPTIRIM
İstanbul'daki 133 özel hastaneden sadece 15'inin gerekli tıbbi donanıma sahip olduğunu açıklayan Osman Karaaslan, "Hospital kelimesini kullanmakla dört dörtlük hastane olunmuyor. Çağdaş hizmet vermeyen bütün özel hastanelere yaptırımlar uygulayacağız" diye konuştu.

AÇIK KAPANACAK
Başta diş hekimleri ve eczacılar olmak üzere toplam 5 bin personel açığı bulunduğunu belirten Karaaslan şöyle konuştu: "Gerçekleştireceğimiz yeni uygulamayla bazı kuruluşlardaki fazla personeli, açığı bulunan hastanelere kaydıracağız."

HALKA ÇAĞRI
Halkı tıbbi donanımdan yoksun hastanelerden uzak durmaya çağıran Dr. Karaaslan, şu uyarıda bulundu: "Tedavi ve kontrol için gelişigüzel yerlere gidilmemeli. Uzman personelden cihaz ve hijyene kadar her açıdan şartları uygun hastaneler tercih edilmeli."

ŞENOL DEMİRCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır