kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Fena kapıştılar
Mezarcı'nın "Ben Hazreti İsa'yım" sözleri Ağca'yı kızdırdı: "Mezarcı psikopat, kendimi ispatladım, asıl mesih benim"

Kendini mesih ilan edip bir anda dikkatleri üzerine çeken, kapatılan Refah Partisi İstanbul eski Milletvekili Hasan Mezarcı'nın basında yer alan sözleri, halen Kartal Cezaevi'nde tutuklu bulunan terörist Mehmet Ali Ağca'yı kızdırdı. Kardeşi Adnan Ağca aracılığıyla SABAH'a konuşan Ağca, Mezarcı'nın kendini mesih ilan etmesine "Mesih olmak kolay mı? İspat etsin. Hasan Mezarcı psikopat, kaçığın biri, asıl Mesih benim" dedi. Buna kanıt olarak ise Papa 2'inci Jean Paul'ü gösterdi. "Papa benimle yarım saat başbaşa konuştu. Ailemi 6 kez Papalık Sarayı'na kabul etti. Bu ilgi kime gösteriliyor, bu ilginin nedenini merak etmiyorlar mı? Bunları Kilise'ye sormak lazım" diyen Ağca, gazetemizde önceki gün yer alan Vatikan yetkililerinin "Mesih olduğunu iddia eden kanıtlasın" sözleri için de 2 kez mutlak ölümden dönmesinin Mesih olduğunun en büyük kanıtı olduğunu belirtti.

MEHDİYE YARAŞIR MUCİZE
İpekçi cinayeti zanlısı olarak tutuklandıktan sonra Kartal Askeri Cezaevi'nden kaçırılışını ve idam cezasından kurtuluşunu ancak bir mehdiye yaraşır bir mucize olarak tanımlayan Ağca'ya göre yaşadığı 2'inci mucize Papa suikastinden sonra bazı köktendinci kardinallerin kendisini öldürmek istemesine rağmen, Papa ve bazı kardinallerin kendisini koruması. "Ben akıllıyım, asıl mesih benim, kendimi ispatladım, elimde deliller var. Dünyanın kaderi benim elimde, Allah mesihi Türk milletine bağışladı, çünkü herkes Türklere saldırıyor" sözleriyle kendini savunan Ağca, Papa'nın her İtalyan cumhurbaşkanından kendisinin serbest bırakılmasını istediğini, özgürlüğü için dua ettiğini de belirtti.

MEZARCI: BEN HZ. İSA'YIM
Almanya'nın Mannheim kenti yakınındaki Worms şehrinde yaşayan RP İstanbul eski milletvekili Hasan Mezarcı ise evinde kabul ettiği SABAH Gazetesi'ne "Ben halkın değil, Allah'ın takdir ettiği İsa'yım. Bu nedenle de halk beni istemiyor diye Hz. İsa olmaktan çıkmam" dedi. Allah tarafından her gün kendisine "beyan" geldiğini iddia eden Mezarcı "Vahyimin sesi dilsizdir. Allah ne buyurursa onu yapar, ona tabi olurum. "Ben deli değilim. Delilerle kampanyalar yapılmaz. 2000 yılında Peygamber bekleniyordu. Zaman zaman İslam dünyası, zaman zaman Hıristiyan dünyası bunu söylüyordu. Ben söyleyince kıyamet koptu. Bunu er geç insanlar anlayacak çünkü ben işimin sahibiyim. Ben Hz. İsa'yım. Bana inanın birlikte dua edelim."

Hasan Mezarcı'yı iğneyle delirttiler
Merkezi ABD'de bulunan ve Şevki Yılmaz'ın sitesinin yanısıra bir çok İslami siteye internet ortamında alan sağlayan Microteam firması, internette yaptığı canlı yayında Hasan Mezarcı'yı, Şevki Yılmaz'a sordu. Yılmaz, Mezarcı'ya Türkiye'de cezaevindeyken boynundan iğne yapıldığını ve bunun sonucunda bu hale geldiğini iddia etti. "Mezarcı kardeşimizin büyük bir duaya ihtiyacı var. Bu hadise, işkencenin Türkiye'deki boyutlarını gösteriyor. Benim tanıdığım itikat sahibi bir Hasan Mezarcı vardı" dedi. Canlı yayın görevlisi daha sonra Hasan Mezarcı ile de telefon bağlantısı kurdu. Mezarcı, "Size iğne yapıldı mı?" sorusuna kızdı ve " Bırakın kardeşim bu laflar uydurma. İğne sizin kıçınıza girdi" diyerek yayından çekildi.

Yasemin TAŞKIN-Rukiye ÖZTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır