kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Son holigan
Taksim'de iki İngiliz'in öldürülmesi olayında mahkeme TV görüntülerinin izlenmesine karar verdi. Tek tutuklu sanık Ali Ümit Demir'in kaderi kasetteki görüntülere bağlı

Galatasaray ile Leeds United arasında oynanan UEFA Kupası yarı final ilk maçı öncesi 2 İngiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan Taksim'deki olaylara karıştıkları öne sürülen 1'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Ümit Demir ile tutuksuz sanıklardan Özkan Balcı ve Kazım Dalga katıldı. Davanın tutuksuz diğer 17 sanığı ise mahkemeye gelmedi.

Duruşmada, olayda hayatını kaybeden İngiliz taraftar Kevin Speight'a ait otopsi raporunun Adli Tıp Kurumu`ndan, taraftarlar arasındaki olayların görüntülerinin yer aldığı video kasetlerin de emanetten geldiği ifade edildi. Mahkeme heyeti, söz konusu kasetlerin 22 Aralık 2000 tarihinde hakim nezaretinde taraf avukatlarınca izlenmesine karar verdi. Daha önceki duruşmalarda, yakın bir akrabasının İngiliz holiganlarca dövüldüğünü ve onu kurtarmak isterken kendisini olayların biçinde bulduğunu söyleyen tutuklu sanık Ali Ümit Demir, "Kendimi korumak için rastgele bıçak savurmuştum" demişti. Video kasetteki görüntüler Ali Ümit Demir'in de savunmasını da etkileyecek. Video kasetlerin izlenmesinden sonra olaylara karıştıkları tespit edilen kişilerin görüntüleri ile sanıkların emniyette çekilen fotoğraflarının karşılaştırılmasına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 5 Nisan 2000 tarihinde UEFA Kupası yarı final ilk maçı öncesi Leeds United ve Galatasaray taraftarları arasında Taksim Meydanı'nda kavga çıktığı belirtiliyor. Kavga sırasında İngiliz taraftarlardan Christopher Loftus ile Kevin Speight'ın bıçaklanarak öldürüldüğü, Gerard Headey, Poul Jefferies, Mark Colins, David Elin, Steven White ve Paul Mundy'ın da bıçak, sopa, sandalye ve yumruk darbeleri sonucu yaralandıkları öne sürüldü.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır