kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
ÖİB'den sert yanıt: Telekom satışa hazır
Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün "Telekom satışında ÖİB gerekeni yapmıyor" sözlerine ÖİB'den sert yanıt: "Bakan'ın ifadeleri kesinlikle gerçekleri yansıtmıyor"

Türk Telekom konusunda Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün önceki gün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşma, Özelleştirme İdaresi'nde çok sert tepkiye neden oldu. Dün konuyla ilgili bir sert bir açıklama yapan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), "Sayın Bakan'ın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler, gerçekleri hiç bir şekilde yansıtmamaktadır" dendi.

'BİZ SÖYLEMEDİK'
Açıklamada, Bakan Öksüz'ün, "yüzde 20'si 2-3 milyar dolar" ifadesinde kullandığı rakamın, "Devletin en üst düzeydeki müsteşarı veya başkanından" çıkmadığı, bu rakamın 2000 yılı bütçesinde özelleştirme kalemleri altında yeralan resmi rakam olduğu belirtildi. Toplam özelleştirme geliri olarak belirlenen 7.6 milyar doların, 1 milyar dolarını GSM, 1.1 milyar dolarını Enerji, 3.1 milyar dolarını ÖİB ve 2.4 milyar dolarını Telekom'un oluşturduğu bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"ÖİB gerekeni yapmıyor ve ihalenin hazır olmadığı ifadeleri doğru değildir. Bu ihale bir kez açılmış ve teklif gelmediği için iptal edilmiştir. Dolayısıyla, Ulaştırma Bakanlığı temsilcisinin de üye olduğu bir komisyon tarafından bir kere açılmış ihalenin hazır olmadığı hususu kabul edilemez. TTAŞ blok satış ihale şartnamesi, tanıtım dökümanı, veri odası bilgileri gibi evraklar tamamıyla hazırdır. Bu noktada, İdaremizin yapabileceği bir şey yoktur. Çünkü satılacak hisse miktarı ve stratejik ortağa tanınacak yönetim hakkı konusundaki karar, bakanlarımızdan oluşan Koordinasyon Komisyonu'ndan beklenmektedir. Bu karar geldiği an, birkaç hafta içinde ihale aşamasına gelinecektir."

'Peşkeş çekmeyi kabul etmeyiz'
ÖİB'NİN açıklamasında, hukuki altyapının eksik olduğu belirtilerek,

ÖİB'nin mevcut kanun ve mevzuat ile kendisine tanınan görevlerini eksiksiz olarak yerine getirdiği, bütün bu çalışmaların her türlü resmi denetime tabi olduğu da hatırlatıldı ve şöyle denildi: "Halka açık ve şeffaf bir ihalenin sonucunu görmeden, 'Telekom'u peşkeş çekecekler' gibi bir ifadeyi İdaremizin kabul etmesi mümkün değildir."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır