kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Akbank'ta yönetim değişti
Bankanın uzun yıllar genel müdürlüğünü yapan Özen Göksel'in yerine Zafer Kurtul atandı. Özen Göksel, Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak görevini sürdürecek

Akbank'ta uzun süredir söylenen üst düzey yönetim değişikliği dün gerçekleştirildi. 27 Kasım'da yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla bankanın yönetiminde değişikliğe gidildi. Akbank Genel Müdürü görevini yürüten Özen Göksel, Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği'ne atanırken, bankanın Genel Müdürlüğü'ne ise Genel Müdür Yardımcısı Zafer Kurtul getirildi. Bankanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üyesi olan Oğuz Karahan Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Yönetim Kurulu Üyesi Akın Kozanoğlu ise yönetim kurulu başkan yardımcılığına atandı. Akbank Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Tekinalp ise bu görevinden istifa etti.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Erol Sabancı yönetim değişikliğine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Türkiye'de yeniden yapılanma ve düşük enflasyonlu ortama geçme konularında önemli adımlar atıldı. Temennimiz, alınan kararların tavizsiz sürdürülmesidir. Gereken tedbirleri aldığımızdan, 2000'i de başarılı bir şekilde tamamlıyoruz."

Sabancı, "Yönetim kurulumuz yeni hedeflere giderken genç arkadaşlarımızdan daha fazla yararlanma kararı aldı" dedi.

Zafer Kurtul, Özen Göksel'in yerine geldi
Akbank'ın yeni Genel Müdürü Zafer Kurtul, 1998 yılından beri bankada görev yapıyor. Kurtul, bankacılık kariyerine Citibank'ta başladı. 1984-1986 yılları arasında Citibank İstanbul Şubesi'nde görev yaptı. 1986-1990 yıllarında BNP-Ak Dresdner Bank'ta Kredi Pazarlama Bölüm Başkanlığı'nı yürüten Zafer Kurtul, 1990 yılında Societe Generale Bank'ta Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 1995-1998 yılları arasında Tekfenbank Genel Müdür Yardımcılığı'nı yürüten Kurtul, 1998 yılında Akbank Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Zafer Kurtul, 27 Kasım 2000 tarihinden itibaren Akbank Genel Müdür görevine atandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır