kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bahçeli: Köklü değişim şart
MHP lideri Devlet Bahçeli, kamu kaynaklarının kullanımından yatırım ve maliye politikalarından, özelleştirme politikilarına kadar birçok alanda köklü değişikliklere gitme mecburiyeti bulunduğunu söyledi.

Bahçeli, hükümetin ekonomik alanda attığı adımları savundu.

Bankacılık ve mali piyasalardaki düzenmelerin bazı çevrelerde rahatsızlık yarattığını kaydeden Bahçeli, "Dedikodular, spekülasyonlar girişimleri engellemeye dönüştüğünden, piyasalarda dalgalanma oldu. Ancak, hükümek istikrar politikalarından hiçbir şekilde taviz vermeyecek" dedi. Bahçeli, dünkü grup toplantısında, ekonomide meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi.

Büyüme modeli
Yüksek enflasyonun ekonomide topluma taşıyamayacağı bedeller ödeten krizlere yolaçtığını kaydeden Bahçeli, 1994'te yüzde 400'lere, 1998'de yüzde 150'lere çıkan faizin bunu açıkça gösterdiğini söyledi. Enflasyonist büyüme modelinin başarsızlığın göstergelerinden birisinin son 10 yılda fert başına milli gelirin yalnızca 350 dolarlık artış olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "Enflasyonist politikaların ülkeyi içine soktuğu bir başka çıkmaz da, gelir dağılımındaki adaletsizlikdir. Yüksek faiz ve devletin iç borçlanma yoluyla elde ettiği gelirlerden rantiye kesimine kaynak aktarması politikaları bu eşitsizlikleri ve adaletsizlikleri büyüttü" dedi.

Bahçeli, "Özelleştirmede kamu kaynaklarının yağmalanmasına izin verilmemelidir" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır