kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Önlem alıyoruz'
Piyasalardaki çalkantıdan yüksek faiz lobilerini sorumlu tutan Başbakan, 'Enflasyonla mücadeleyi önünü tıkamak için yapıyorlar. Önlem alacağız' dedi

Başbakan Bülent Ecevit son günlerde piyasalarda yaşanan tedirginlikkarşısında önlemler alındığını belirtti. Ecevit yüksek faiz lobilerinin enflasyona karşı mücadeleyi ve faizlerdeki düşüşü önlemek için 'Her marazatı' yaptıklarını ve bunlara karşı gereken önlemlerin görüşülmekte olduğunu söyledi.

Ecevit yaptığı açıklamada, IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in de belirttiği gibi hükümetin istikrar programının kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı ancak petrol fiyatlarındaki artışla eurodaki dalgalanmaların ekonomiyi olumsuz etkilendiğini söyledi.

Ekonomi ile ilgili olarak yapılan açıklamalara rağmen, piyasaların durulmadığı ve bir sorun olup-olmadığı şeklindeki soruya Ecevit, şu cevabı verdi:

'EKONOMİ İYİ YOLDA'
"Ekonominin iyi gittiğini sadece ben söylemiyorum. Bu konularda, çok titiz olan IMF de söylüyor, Dünya Bankası da söylüyor. Başka uluslararası finans kuruluşları da söylüyor.

Ancak bu konuşmamda belirttiğim nedenlerle, yapay bir sorun yaratılıyor bazı çevreler tarafından.

Özellikle enflasyonun aşağıya çekilmesini önlemek isteyen çevrelerin, bu konudaki uğraşları yüzünden bankalarla ilgili tedbirler alınırken, bazı çevrelerde uyanan gereksiz kuşkular, kaygılar yüzünden böyle bir dalgalanmaya ekonomimiz girdi. Ama ekonomimiz esasında, temelinde sağlam. Bunu yalnız ben söylemiyorum, hükümet olarak biz söylemiyoruz, bütün dünya söylüyor."

AÇIKLAMA YAKINDA
"Dalgalanma yaratanlara karşı, alınacak önlemlerden bahsettiniz. Bu önlemler neler olacak?" sorusuna Ecevit, "Hayır, önlemlerden bahsetmedim. Ekonomideki yapay dalgalanmaların nedenleri üzerinde durdum. Özellikle, enflasyonu aşağıya çekmek istemeyenler, olumlu gelişmelerden rahatsızlık duyanlar, bu dalgalanmanın başlıca etkenleridir. Ona değindim. Bunlara karşı gereken önlemleri, son 2-3 gün içinde uzmanlarla birlikte görüşüyoruz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır