kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Castro: Bu resmen demokri-kaos!
Al Gore ve George Bush arasındaki bitmek bilmeyen başkanlık mücadelesi en çok Küba lideri Fidel Castro'ya yaradı. Seçimler öncesi "Tarihin en renksiz ve sıkıcı adayları" ilan ettiği Gore ve Bush'la her fırsatta dalgasını geçen Castro, başkent Havana'da düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada da Amerikan başkanlık seçimlerini kahkahalar içerisinde değerlendirdi., "Amerika'nın başına gelen şu felakete bakın. Neoliberalizm krizde" diyen Castro, "Kaç zamandır olup bitenlere gülüyoruz. Bu tür demokrasiye kaos adı veriliyor" dedi. Florida eyaletindeki yolsuzluk iddialarını da değerlendiren Castro, "Kübalı muhalif göçmenlerin oluşturduğu mafya o kadar becerikli ki ölülere bile oy kullandırabiliyorlar" yorumunu yaptı.

Şimdi de seçim şiirleri!..
Amerİkan başkanlık seçimleri karmaşası, seçim şarkılarından sonra seçim şiirlerinin de ortaya çıkmasına neden oldu. Genellikle ünlü şairlerin eserlerinin sözlerinin değiştirilmesiyle oluşturulan şiirler, internet üzerinden dilden dile yayılıyor. İşte 20'nci yüzyıl Amerikan edebiyatının en ünlü şairlerinden, eşcinsel olduğunu gizlemeyen ilk Amerikan şairi Walt Whitman'ın "Oh Captain! My Captain!" şiirinin değiştirilmiş halinin çevirisi:

2 milyar dolarlık seçim kampanyası,

Yıktı geçti her şeyi Palm Beach belası...

Ey kaptan! Aman kaptan! Korku dolu yolculuğumuz daha bitmedi

Bu gemi ne denizlerden geçti.

Başkan bir türlü belirlenemedi.

Çılgın ikramiye:1 katrilyon 250 trilyon
Japonya'da yılbaşı piyangosunda büyük ikramiye, yaklaşık 1 katrilyon 250 trilyon Türk Lirası yani 1.8 milyar dolar olarak açıklandı. Tokyo'da halk, rüya ikramiyeyi kazanma umuduyla, dünden itibaren satışa sunulan biletleri almak için bayilerin önünde buz gibi havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. 1.250 katrilyonu lirayı taşımak için 25 TIR gerekli. Bu parayı kazanan dünyanın sayılı zenginleri arasına girecek. Bugüne kadar eşi benzeri görülmeyen ikramiyenin sahibi 31 Aralık gecesi belli olacak. Fantezileri gerçeğe dönüştüre-bilecek ikramiyenin biletleri 2 milyon liradan satılıyor.

Rahipti rahibe oldu!..
Dünyanın cinsiyet değiştiren ilk rahibi İngiltere'den çıktı. Rahip Peter Stone, artık hayatının kalanını "Rahibe Carol Stone" olarak sürdürecek. Swindon kentinde yaşayan 46 yaşındaki rahip, içindeki "kadın" ruhunu daha fazla bastıramadığını söyledi. Çocukluğundan bu yana "Yatağıma her yattığımda sabah bir kadın olarak uyanmak için dua ederdim" diyen rahip Stone, sonunda bıçak altına yatmaya karar verdi. Carol, ameliyat olup hormonları normal bir kadınınkilerle aynı seviyeye geldikten sonra halkın karşısına "Rahibe Carol" olarak çıktı. Ancak Carol'ın İngiliz Kilisesi tarafından "din adamı" olarak işine yeniden dönmesine izin verilip verilmeyeceği bilinmiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır