kapat

29.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Ölüm makinesi
Suikastçilerin gözbebeği bu tüfekle 7 kilometre uzaklıktaki hedefi bile vurmak mümkün . Müthiş silahtan çıkıp 6 evi birden delip geçebilen kurşunun hızı saniyede 1 kilometre

Amerikan Deniz Kuvvetleri, Körfez Savaşı'nda Irak birliklerine karşı çok özel bir silah kullanıyordu. Bu ölüm makinesi sadece 2 kurşunla 2 kilometre öteden bir Irak zırhlı aracını etkisiz hale getirmişti. Silahın gücü Irak birliklerini o kadar korkuttu ki, diğer iki zırhlı araçtaki Irak askerleri kurşunun isabet ettiği zırhlı aracın halini görünce kendiliğinden teslim olmaya karar verdiler.

ISKALAMA YOK
Bu silahın adı: Barret. Dünyanın en iyi suikast silahı olarak biliniyor. Amerikan ordusu tarafından savaşlarda zırhlı araçlara karşı kullanılan silahın sırrı kurşunu fırlatırken kullandığı korkunç güç. Namlusundan saniyede yaklaşık 1 km hızla fırlayan kurşun 7 km. ötedeki bir hedefi bile paramparça ediyor.

4 kilometrenin altındaki hedeflerde ise ıskalama ihtimali hemen hemen yok gibi. Zaten bu konuda bir dünya rekoruna da sahip. 1999'un Nisan'ında Barret'le 1000 metreden yapılan atışlarda atılan 5 kurşun da 10 santimetre çapındaki hedefe isabet etti.

BAŞTACI
Bu nedenle de silah keskin nişancıların ve suikastçilerin baştacı olma özelliğine sahip.

1993'ten 1997'ye kadar Secret Service'in yöneticiliğini yapan Eljay Bowron, bu silahın tehlikesini şöyle açıklıyor: "Devlet görevlilerini, korumak için yapılan genel uygulama, devlet görevlisinin bulunduğu alanın 2 kilometre çevresindeki köprüler, çatılar, pencereler gibi yerleri kontrol etmektir.

Ancak bu silahla çok daha uzak mesafelerden tam isabet sağlamak mümkün. Buna karşı alabileceğimiz önlemler hemen hiç yok gibi."

Amerikan ordusundan emekli bir binbaşı olan John Plaster ise "En büyük keskin nişancı" adlı kitabında bu silahtan şöyle bahsediyor: "Bu silahın kurşunu sadece 6 duvarı değil, tam 6 evi delip geçer. Nitekim 200 metreden yapılan bir gösteri atışında bu silah 10 cm. kalınlığında bir çelik duvarı aştıktan sonra kurşun geçirmez bir camı da paramparça edebilmişti."

Ve silah bu korkunç gücüne rağmen bir av tüfeği kadar hafif ve kullanımı kolay. Bu nedenle sadece silahlı kuvvetlerin değil, avcıların da gözde silahlarından biri.

Ancak küçük hayvanlara karşı kullanılması pek önerilmiyor. Çünkü vurduğu yeri paramparça eden kurşundan sonra av hayvanından yenecek bir şey kalmayabilir.

Adı; Barret, işlevi; ÖLÜM

Uzunluk: 135 cm

Namlu: .50 kalibre

Menzil: 7 km.

Kurşunun namludan fırlama hızı: Saniyede 1 kilometre.

Kurşun: Zırhlı araçlara karşı üretilen kurşun yaklaşık 15 cm. uzunluğunda. Çarpmayla birlikte patlıyor.

İsrailli kelle avcısı anlatıyor:

* İsrail ordusunun keskin nişancıları bu tüfekle hedeflerinin yüzde 90'ını vurur.

* Taş atan bir Filistinli'yi kafasından vurup indirmemiz için sabit durduğu yerden şöyle 5-6 saniye kadar dışarı çıkması yeter.

* Bir keskin nişancı için 200 metreden bir adamı kafasından vurmak hiçbir sorun yaratmaz. 500 metreden ise vücudun orta kısmını hedef alırız.

* Keskin nişancılar aynı pilot gibidirler.Temizdirler ve kesin kararlıdırlar.

* En büyük tehlike karşısında başka bir keskin nişancı olmasıdır. Böyle bir durumda vurulma riski yüzde 50'ye 50'dir.

* Keskin nişancılar M-16'dan daha büyük aerodinamik özelliği olan kurşunlar kullanırlar. Her keskin nişancıda mutlaka dürbün vardır.

* 12 yaşından büyük olduğuna emin olmadan kimseye ateş açmayız.

* Taş atanların bacaklarını hedef alıyoruz. Silah kullananlara karşı amacımız ise kesinlikte onu öldürmektir

* Her öldürdüğümüz kişiyi fotoğraflamak zorundayız. Bunun için yanımızda video kamera taşıyoruz. 12 yaşından küçük veya silahsız bir kişiyi öldürmediğimizi ancak böyle ispatlayabiliyoruz.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır