kapat

CUMARTESİ EKİ
25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Gelişim ölçüsü
Ülkelerin internet teknolojilerinde ne kadar yol aldıklarına dair bir araştırma http://www.metricnet.com sitesinde yayınlanıyor.

Nüfusun ne kadarının internetten yararlandığı, yetişmiş eleman sayısı, bu işe ne kadar para yatırıldığı gibi birçok farklı ölçüt yer alıyor. İlk dikkati çeken nokta, ülkemizin hemen her ölçüye göre istikrarlı bir biçimde ortanın biraz altında çıkması. Bizden daha geride çıkanların arasında Meksika, Rusya, Polonya, Kore ve Çin gibi son zamanlarda atağa kalkan ülkeler de bulunuyor. Bütün kategorilerde ABD en üst sırada.

Bir başka ilginç nokta ise soğuk ülkelerin üst sıraları paylaşması. Örneğin ABD eyaletlerinden hangisinin en üst sırada olduğunu tahmin edin. Ne silikon vadisinin bulunduğu Kaliforniya, ne Microsoft'un merkezinin bulunduğu Washington. En üst sırada Alaska var. Orada karın buzun arasında herkes kurtuluşu internette görmüş anlaşılan. ABD'nin hemen ardından Finlandiya geliyor. Sonra sırasıyla İzlanda, Norveç, Kanada ve Yeni Zelanda var.

Komşularımızdan Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Azerbaycan ve Gürcistan sıralamaya bile girebilmiş değiller. Romanya ve Bulgaristan'ın durumu fena değil, bizi yakından takip ediyorlar. Yunanistan ise bizden daha başarılı. Sadece yetişmiş işgücü açısından Yunanistan'a birkaç kat fark attığımız görülüyor.

Sitedeki rakamlar sürekli güncelleniyor. Her an sıralama değişebilir. Bir boş zamanınızda bağlanıp bakmanıza değer.

Muammer Özdemir

mozdemir@sabah.com.tr


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır