kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Aracı istemiyoruz
AB Komisyonu tarafından açıklanan Katılım Ortaklığı Belgesi'ndeki "tartışmalı" Kıbrıs maddesi ve BM gözetiminde yürütülen dolaylı görüşmelerin kaderi Çankaya Köşkü'ndeki zirvede masaya yatırıldı.

Zirvenin ardından ilk açıklama KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan geldi. Denktaş, dolaylı görüşmelerin zaman kaybı olduğunu belirterek, "Görüşmelere bizim parametrelerimiz kabul edilmedikçe devam etmenin zararını görüyoruz. Yararını göremiyoruz. Bu kesindir" dedi. Kıbrıs ve Avrupa Birliği Katılım Ortaklığı Belgesi'nin değerlendirildiği zirve sonunda bir açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş özetle şöyle konuştu:

* Dolaylı görüşmeler yanlış yolda ilerliyor. Çünkü bu görüşmeler Kıbrıs Rumları'nı tüm Kıbrıs'ın meşru hükümeti olarak kabul eden bir yaklaşım içinde yürütülüyor. Biz bugün de dün olduğu gibi yani 1960 anlaşmalarında olduğu gibi Rumlar'la eşit statüde, eşit egemenlikte ve Rumlar kadar bağımsızlıkta hakkı olan bir halkız. Devletsiz bırakıldığımız, devletsiz yaşamaya mahkum edildiğimiz için devlet kurmak mecburiyetinde bırakıldık. İyi niyetle devletimizi kurduktan sonra da görüşmelere devam ettik.

* Ancak Rumlar Kıbrıs'a sahip çıkmak siyasetinden vazgeçmiyor. Rumlar şimdi Avrupa Birlği yoluyla Kıbrıs'a sahip çıkma oyununu büyük beceriyle oynamakta olduklarını zannediyorlar.

GÖZLER ANNAN'DA
*Artık herkes gözlüklerini değiştirsin, çünkü gerçekleri göremez hale gelmişlerdir. Rumlar'ın ağına düşmüşlerdir. Kıbrıs meselesinde barış isteyen her taraf KKTC'nin varlığını kabul etmeli. Bu gidişata dur deme zamanı geldi.

Şimdi gözler Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi De Soto'nun 4 Aralık'ta başlayacak olan ziyaretine çevrildi.

Sibel YEŞİLMEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır