kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Talihsiz milletvekili
1995 seçimlerinde Meclis'e giren Turan Bilge, 1999'da tekrar seçildi ancak sağlık problemlerinden kurtulamadı.

* DSP milletvekili Turan Bilge geçen yıl by-pass oldu

* Haziran'da beyinciğinde iki tümör bulundu n Temmuz'da ameliyatla biri alındı n İkinci ameliyat Ağustos'ta yapıldı

* Kafatasındaki enfeksiyon felce neden oldu n Üçüncü bir ameliyatla kafatasındaki apse temizlendi n Vücudu zayıf düşen talihsiz milletvekili yeniden hastaneye kaldırıldı

DSP Konya Milletvekili Turan Bilge, pek çok insanın yaşamı boyunca karşılaşmadığı türden sağlık sorunlarını birarada yaşıyor.

Oğlu Turgay Bilge'nin anlatımına göre talihsiz vekilin üstüste yaşadığı sağlık sorunlarının öyküsü şöyle: Bilge geçen yıl bir by-pass ameliyatı geçirdi. Artık sağlığına kavuştuğu sanılırken, geçen Haziran'da başağrıları başladı.

ABD'DE AMELİYAT
Meclis'in kapanmasından sonra, Bayındır Tıp Merkezi'ne giderek kontrolden geçen Bilge'nin beyinciğinde iki tümör bulunduğu saptandı. Ameliyatla beyinciğindeki tümörlerden biri alındı. Ancak, Bilge'nin diabet ve kalp rahatsızlıkları yüzünden sinirlerin zedelenmesi ve felç tehlikesi nedeniyle ikinci tümör alınamadı.

Bilge ve ailesi, Başbakan Ecevit'in talimatıyla Amerika'ya gitti. Boston'da ünlü tıp merkezi Brigham and Women's Hospital'a yatırılan Bilge, burada yapılan ikinci ameliyatla beyincikteki ikinci tümörü de aldırdı.

Ameliyatın ardından bir süre kendisini iyi hisseden Bilge'nin yapılan kontrollerinde kafatası içinde enfeksiyon oluştuğu belirlendi. Enfeksiyon kısa bir süre sonra kısmi felce neden oldu ve Bilge yürüyemez hale geldi. Türkiye'de yapılan üçüncü bir ameliyatla kafatasındaki apse temizlendi ve Bilge'ye GATA'da radyoterapi uygulandı. Bir aylık tedavinin ardından saçları döküldü. Bilge, bünyesinin iyice zayıflamış olması nedeniyle dün yeniden Bayındır Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Bilge'nin doktor gözetiminde olması için hastanede bir süre yatacağı bildirildi.

Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır