kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Fifty-fifty

Son yıllarda bu kadar formda 2 takımın maçı sanıyorum azdır. Ali Sami Yen'de seyirci çok keyifli maç izleyecek. Denizli ve Lucescu çok tecrübeli 2 teknik adam. G.Saray Fatih, Popescu, Bülent, Ergün'le dünyadaki bütün büyük takımlar gibi 4'lü defans oynuyor. Sanıyorum Denizli de bu maçta 4'lü defans oynayacak. 2 takımda da 3'er tane müthiş silah var. Andersson, Baliç, Rapajç, F.Bahçe'nin; Jardel, Hagi ve Emre de G.Saray'ın büyük kozları.

Yüksek toplarda Jardel ve Andersson çok etkili. 2 takımda da bunlara önlem alacak oyuncular var. G.Saray Hagi ve Emre ile hücumda çoğalırken, F.Bahçe Rapajç ve Ogün'le forvetine destek olacak. 2 takımın da Andersson ve Jardel'i adam markajıyla da kontrol etmeleri mantıklı.

G.Saray, salı Milan'la temposu yüksek bir maç oynadı. Ama haftada iki maça alışık. Çok etkileneceklerini sanmıyorum. Motivasyon yönünden böyle maçlarda oyuncuya artı bir şey söylemek gereksizdir.

Jardel daha avantajlı
Denizli, defans zaaflarına ve Kerem'in gençliğine göre Baliç ve Rapajç'le bol şut arayabilir. Hagi ve Emre'nin şutları, Jardel'in kendini unutturması avantaj. Üstelik Jardel'e karşı F.Bahçe defansı ilk defa oynuyor. Aynı şey G.Saray'da Andersson için geçerli değil. Çünkü İsveç maçlarında Andersson'a karşı oynamışlardı.

Lucescu'ya yapılan eleştirilere bakmayın siz. Denizli ne kadar tecrübeli ise Lucescu da aynı kalitede. 1977'de antrenörlüğe başlayan Lucescu 5 yıl Corvinul'u, 5 yıl Romen Milli Takımı'nı, 4 yıl D.Bükreş'i, sonra İtalya'da 1 yıl Pisa'yı, 5 yıl Brescia'yı, 2 yıl Reggina'yı, 1 yıl Inter'i çalıştırdı. Yani İtalya'da 9 yıl hocalık yapan Lucescu'ya bazı hokkabazlar 'Antrenör değil' diyorlarsa sadece kahkahayla gülün. Jardel de futbolcu değildi ama 25 gol attı.

Tempolu maç olacak. Hagi-Rapajç, Jardel-Andersson, Emre-Baliç bakalım kim maçın yıldızı olacak. Bu da yarın belli olur.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır