kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Komik hatalar

Bir kez daha gördük ki bordo mavili takım kendi sahasında bile rakip takımlara baskı kuramıyor. Kendi alanına çok adamla çekilip kazandığı toplar ile rakip kalede gol pozisyonu yakalamayı amaçlayan bir oyun anlayışı Trabzonspor'un arzulu, tempolu bir futbol ortaya koymasını engelleyen yanlış bir sistemdir.

Bütün bir maç boyunca Ankaragücü çok adamla hücum girişimlerinde bulundu ve deplasmanda olmasına rağmen bordo mavili takımdan daha fazla gol pozisyonu üretti. Yıllardır takım savunmasının yetersizliği ve savunmada yapılan bireysel hataların fazla olması nedeniyle savunma güvenliğinin gerçekleşmemesi halinde başarılı sonuç alınamayacağını söyledik durduk.

Kendi sahasında bile iki farklı öne geçmesine rağmen bir takım savunmadaki önemli hatalar sonucu iki golü kalesinde görüyorsa şampiyonluk gibi bir hedef hayalcilikten öteye geçemez. Osman ve Macit, kendilerine verilen şansı kullanmamakta ısrar ediyorlar. Dün de bunlara kaleci Milosevski eklendi. Trabzonspor topu kazandığında bile hızlı hücuma çıkamıyor. Pas bağlantıları o kadar yetersiz ki iki-üç pastan sonra atılan her top rakip takıma gitti.

Lange neden çıktı?
Lange ilk yarıda Trabzonspor'un iki farklı skoru yakalamasında en büyük pay sahibiydi. Geldiği günden bugüne kadar en olumlu futbolunu oynadı. Attığı mükemmel golün dışında pres yaptı, top kaptı ve arkadaşlarına olumlu paslar attı. Fakat nedense Giray Bulak tarafından oyundan alındı(!)

Orta alanda Trabzon Sergen'in oynadığı maçlarda daha olumlu görüntüler ortaya koyarken, olmadığı maçlarda bir türlü gerekli organizasyonu sahaya yansıtamadı. Sonuç olarak savunmanızda böylesi basit hatalar yaptığınız sürece bundan sonraki maçlarda da önemli sorunlar yaşanacağı gerçeğini herkesin kabul etmesi gerek.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır