kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Favorisi yok

Derbinin sonucu ne olacak? Öncelikle skor yorumu yapmak doğru değil. Geçen yıl F.Bahçe'nin 1-0 kazandığı maç, bunun en somut örneği... Yarın böyle bir derbi olmaz. Bu kez iki takımın da tartıda kiloları eşit. F.Bahçe'nin özellikle Trabzon maçından sonra kendine güveni arttı.

G.Saray da Milano'da ilk yarıdaki futboluyla eski gücünde olabileceğini gösterdi. İki takım defansif anlamda çok disiplinli oynayacak. Bunu bozacak tek etken, gol. Hata yapan, rakibine gol şansı tanıyan taraf, risk almak ve planlarını bozmak zorunda kalacak. Bu, maçı hareketlenecek ilk etken.

Peki golü kimler, nasıl atar?
G.Saray'da akla gelen isimler Hagi ve Jardel. Bugüne dek Hagi, F.Bahçe derbilerinde fazla bir şey yapamadı. Bu, patlama maçı olabilir, olmalı da! Diğer isim Jardel ise az pozisyon yakalasa da, gol vuruşlarındaki becerisi ile maçın gidişatını değiştirecek bir oyuncu. Brezilyalı yıldız rakip defansların pozisyon hatalarını hiç affetmiyor. F.Bahçe defansı son zamanlarda düzeldi ama yine de özellikle ikinci direkte bu tarz hataları yapıyorlar.

Defansa iki uzun lazım
Orta alanda Emre'nin oynayacak olması ve o muhteşem üçlünün birlikte forma giymesi G.Saray adına olumlu. Ancak bir problem var. Çünkü, Milano'da orta sahada başarıyla oynayan Ergün defansın soluna kaydırılabilir. Bu da orada oynayan Vedat'ın oynamaması anlamına geliyor. F.Bahçe'nin Andersson gibi bir gol silahı varken, Popescu'nun yanında en azından bir uzun adamın daha defansta oynaması gerekir. Çünkü F.Bahçe'de, özellikle duran toplarda geriden oyuncuların geldiği düşünülürse, iki uzun adamın gerekliliği açıkça ortaya çıkar.

G.Saray'ın dörtlü savunmasında Rapajç ve Baliç kanatları çok rahat kullanamayabilirler. Ancak bu futbolcuların kullanacağı duran toplara dikkat edilmesi gerekir.

Maç öncesi göstergeler böyle, ama bu ölçü değil. Bu, taktik ve akıl maçı. Hakem kararlarına ve saha içi tahriklerine kapılmadan kurallar içinde bir mücadele olmalı. Çünkü maç içinde yapılabilecek hata telafi edilebilir, ama bir kırmızı kartın telafisi yok.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır