kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Alkoçlar zor durumda
Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar, 13 milyarlık kirasını ödeyemediği Uludağ Büyük Otel'in işletmeciliğini kaybetti...

Kış turizminin en önemli merkezi Uludağ'daki Büyük Otel'in işletmeciliği el değiştirdi. Bursa Valiliği Özel İdare Müdürlüğü'ne ait 200 yatak kapasiteli otel, 1996 yılında açılan bir ihaleyle Ender Alkoçlar'a ait Ensal A.Ş. tarafından aylık 13 milyar lira kira bedeliyle işletilmeye başlanmıştı. Ancak Alkoçlar, otelin 2000 yılı Mayıs ve Haziran ayı kiralarını ödemeyince, sözleşme Özel İdare Müdürlüğü tarafından feshedildi ve tesisin işletmeciliği yeniden ihaleye çıkarıldı. Açılan ihaleyi İbrahim Yazıcı aylık 13.5 milyar ile kazanırken, Özel İdare Müdürlüğü, Alkoçlar'a karşı hukuk savaşı başlattı.

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI
Özel İdare Müdürlüğü, Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne birikmiş 26 milyar liralık kira alacağını tahsil, 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne de kayıp olan demirbaşlar için de 37 milyar liralık tazminat davası açtı. Özel idare müdürlüğünün otelden elde ettiği gelirle Bursa'nın köylerine yol, içme suyu gibi altyapı yatırımları yaptığı bildirildi. Oteli yeni sezona yetiştirmeye çalışan İbrahim Yazıcı'nın ise yataktan perdelere kadar tesise yeni bir çehre kazandırma hazırlığında olduğu öğrenildi. "Oteli aldığımda bitmiş durumdaydı" diyen Yazıcı, "Şimdi tesisi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Büyük bir yatırım yapıyorum. Köklü bir revizyonla otel yeni bir kimlik kazanacak" diye konuştu.

İbrahim ÖGE


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır