kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Umutsuzluk düşüşü: % 3.38
Yıl içindeki ikinci düşük seviyesini gören borsada dedikodular bitti. Ancak değer kaybı döviz talebi ve faizdeki yükselişle birlikte devam ediyor

Borsada dedikodular bitti ama düşüşün hızı kesilmedi. Endeks dün yüzde 3.38 gerileyerek, 11.000 puanın altına indi ve 10.808'den kapandı. Borsa bu kapanışıyla 2000 yılındaki 2. en düşük seviyesini gördü. Endeks daha önce 19 Eylül'de 10.378 puandan kapanmış ve ardından hızla toparlanarak, 14.5000 puanın üzerine yükselmişti. Düşüşle birlikte hacim de önceki güne göre yüzde 29 artarak, 264.7 trilyon liraya yükseldi.

Piyasadaki gerilemenin en önemli nedeni döviz talebinin durmaması ve TL sıkışıklığının giderek artması olarak gösteriliyor. Özellikle faizlerdeki hızlı artış, piyasayı tedirgin ediyor. Düşüşün devam etmesinde en önemli neden piyasanın umudunu yitirmesi. Aralık'ta beklenen faiz yükselişinin erken gerçekleşmesi planları alt-üst etti. Borsa için kısa vadede en önemli destek noktası 10.300 puan seviyeleri. Piyasada bu noktanın aşağı doğru kırılması halinde 9 bin puan seviyeleri konuşulmaya başlandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır