kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
DaimlerChrysler'i Almanlar istila etti
Chrysler'in yeni Alman CEO'su Zetsche, Chrysler'in 3 yeni modelinde Alman teknolojisi uygulayarak, 100 milyon dolar tasarruf edeceklerini belirtti

Hisseleri sürekli düşen otomotiv devi DaimlerChrysler, zarardan kurtulmak için uzun yıllardır ar-ge'ye büyük yatırım yapan, Daimler'in teknolojisini Chrysler'e uygulamaya karar verdi.

Chrysler'in yeni CEO'su Dieter Zetsche, bu planla şirketin 100 milyon dolar tasarrufa gideceğini belirtti. Amaçlanan ana hedef, sadece ABD pazarına fokuslanan Chrysler'in daha esnek hale getirebilmek. Zetsche, Chrysler'da yaşanması gereken esnekliği sağlamayı hedeflediklerini belirtirken, " Chrysler Sebring, Chrysler Sebring Convertible ve Dodge Stratus modellerine uygulanacak Alman teknolojisi ile 100 milyon dolar tasarruf etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Chrysler'e adapte edilecek yeniliklerin başında Mercedes'de uygulananan teknolojinin geldiği belirtiliyor. Zetsche'nin başa geçmesinden sonra şirkette tepe yöneticileri, Alman ağırlık olmaya başlarken, 17 kişilik yönetimde, şu an sadece 2 ABD'li yönetici kaldı. Bu arada DaimlerChrysler, fabrikalarından işçi çıkartabileceğinin sinyallerini de vermeye başladı.

İŞÇİ ÇIKARTILACAK
Şirket, 13 bin 500 işçiyi geçici olarak işten çıkartmak isterken, bayilere verilen satış primleri de kaldırıldı. Ayrıca Financial Times'da çıkan habere göre DaimlerChrysler'in Finans Şefi Manfred Gentz, şirketin 3 fabrikasını da tasarruf yapmak için kapatabileceklerini belirtti.

Alman Handelsblatt gazetesindeki haberde, şirketin 2001 yılında 2 milyar dolar zarar edeceği öngörüldü.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır