kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Yeni ekonomiye son bilet
Alcatel Genel Müdürü Yenel, Türkiye'nin yeni ekonominin neresinde olacağına karar vermesi gerektiğni belirterek, "Gelişmelerin dışında kalırsak kaybederiz" dedi

Dünya ekonomisi birçok unsurun oluşturduğu bir dinamiğin sonucu yeniden şekilleniyor. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de bu süreç tüm yönleriyle büyüteç altına alınıyor. TÜSİAD, ekonomi dünyasında yaşanana bu gelişmelere ışık tutmak amacıyla Kasım 2000-Haziran 2001 tarihleri arasında 5 adet seminer düzenleyecek. Bu seminerlerden ilki dün "Fırsatlar Dünyasına Son Bilet" adlı altında İstanbul'da düzenlendi. Ekonomi dünyasından çok sayıda yerli ve yabancı misafirin katıldığı toplantının odak noktasını yeni ekonomi, teknolojik gelişme ve bu dinamikler içerisinde insanın durumu oluşturacak.

ANA HEDEF KAR
Toplantıya katılan yabancı konuklardan New York Borsası Başkan Yardımcısı Georges Ugeux, içerisinde bulunulan yeni milenyumu globalleşme ve teknolojinin şekillendireceğini söyledi. Ugeux, globalleşme sürecinin dünya borsalarında gerçekleştiğine dikkat çekerek, New York Borsası'nda da çok sayıda yabancı şirket hisselerinin işlem gördüğüne dikkat çekti.

Teknolojinin getirdiği imkânları kullanan şirketlerin kısa sürede başarıya ulaştığını belirten New York Borsası Başkan Yardımcısı Georges Ugeux, bu avantajın yeni gelişmekte olan ekonomiler için büyük potansiyel taşıdığını sözlerine ekledi. Teknoloji ve ekonomik modellerin birer araç olduğunu belirten Ugeux, amacın bu araçları en iyi şekilde kullanıp kâr etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'yi bekleyen fırsatlar
ToplantIda bir konuşma yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, yeni ekonomi sürecinde eğitimin çok önemli olduğuna işaret etti. Yücaoğlu, kendilerinin konu hakkında kapsamlı araştırmalar yaparak, üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Daha sonra söz alan Alcatel Genel Müdürü Lütfi Yenel, "Yeni ekonominin içerisinde mi yoksa dışarısında mı olacağımıza karar vermemiz gerekiyor" diye belirtti.

Yenel, gelişmelerin dışında kalınması halinde yeni ekonomi sürecinin sunacağı fırsatlardan faydalanma şansının olmayacağını
sözlerine ekledi.

Kalbinize bir "e" harfi kazıyın
Bilgi teknolojileri Thomas Gerlach, "e-öykünüz sizin markanıza belli toplulukları çekebilmeli, taleplerini, rüyalarını sizin sitenizden karşılayabilmeliler. Herkes daha yüksek bir yaşam kalitesinin peşinde,eğer sizin siteniz bu duyguyu veremezse müşteri sizi evine almaz" dedi

Management Centre Türkiye tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve ana teması Yeni Ekonomide e-Business Stratejileri olarak belirlenen e-Business Zirvesi 2000'nde konuşan Gerlach, marka değerini artırmak için şirketin yapısına uygun duygusal seçimin yapılmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Gerlach, e-ticarette kişisel duygu ve kişisel iletişimin olmadığını bu yüzden marka kavramının çok önemli bir noktaya geldiğini de sözlerine ekledi. Monitor Group Yöneticisi Waleed Iskandar da yeni ekonominin geleneksel iş hayatından çok farklı olduğunu ifade ederek, "Yeni ekonomide önce hareket edeceksiniz, sonra düşüneceksiniz" dedi. Iskandar, "Hızı, piyasada nasıl para kazanacağınızı düşünmek için kullanmayın. Piyasaya ilk olarak adım atmak avantajlı bir özelliktir, ancak yeni bir alanda müşteriyi doğru strateji ile yakalamak, elde tutmak gerekir" diye belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır