kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
30 milyon $'lık otel hazır ama uçak yok
Murat Polat, Palandöken'deki otelin bittiğini belirterek, "Yeterli uçak yok, rezervasyonlar iptal ediliyor" dedi

İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Polat, Palandöken Dağı'nda yapımı tamamlanan Polat Renaissance Erzurum Oteli'nin 19-21 Ocak tarihleri arasında yapılacak etkinliklerle açılacağını belirterek, "Ama maalesef yeterli uçak seferi olmadığından rezarvasyonlar iptal ediliyor" dedi.

Murat Polat, Palandöken Dağı eteklerinde yaptırılan ve 30 milyon dolara mal olan 224 odalı 700 yatak kapasiteli oteli basın mensuplarına tanıttı. Polat, otelin 19-21 Ocak tarihlerinde yapılacak törenlerle açılacağını kaydederek, 3 gün sürecek etkinliklere ünlü sanatçı, sporcu, politikacı ve işadamlarının davet edileceğini, hem otelin hem de Erzurum'un tanıtımının yapılacağını söyledi.

Polat Renaissance Erzurum Oteli'nin, dünyaca ünlü Marriott Otelcilik zincirinin Türkiye'deki 2. halkası olarak Palandöken Dağı'nın eteklerinde kurulduğunu anlatan Polat, otelde 200 personelin görev yaptığını belirterek, çalışanların yüzde 80-90'nın Erzurumlu olduğunu ve İstanbul'da eğitimden geçirildikten sonra otelde çalışmaya başladıklarını anlattı. Kış turizminin gelişmesinin Erzurum ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını kaydeden Polat, ulaşım sıkıntısına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Palandöken Dağı'nın en büyük özelliği, havaalanına çok yakın olması. İstanbul'dan uçağa binen kayaksever 2 saat içinde kayak merkezine ulaşıp piste çıkabiliyor. Fakat uçak seferlerinin yetersiz olması nedeniyle dağdaki turizm akışının istenilen oranda gelişmesi sağlanamayacak."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır