kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Vergiye katmerli zam
Bir dizi vergiyi artırma kararnamesi Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Buna göre, benzinli otomobile 56, LPG'li özel otomobile 560 milyon lira yeni vergi gelecek

Ek Vergi Paketi'nin TBMM ayağını tamamlayan Maliye, Bakanlar Kurulu'nun yetkisindeki bir dizi vergiyi arttırmaya hazırlanıyor. Katmerli vergilerden en çok LPG'li özel araçlar, 2001 cc ve üstündeki lüks otomobiller ile özel uçak ve yat sahipleri nasibini alacak. Her türlü harcın yanı sıra, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Taşıt Alım Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni, yeniden değerleme oranı kadar arttıran kararname Bakanlar Kurulu'nda boş olarak imzaya açıldı.

Yeniden değerleme oranı bu yıl yüzde 56 hesaplandı. Bu oran, Bakanlar Kurulu'nun yetkisindeki çok temel vergilerin gelecek yılki artışına esas olacak. Örneğin; pasaport, tapu, diploma, sürücü belgesi, sınav, özel hastane, eczane, banka açma, av tezkeresi, turizm işletme belgesi harçları en az yüzde 56 zamlanacak. Ancak, bu kalemlerden ekstra gelir bekleyen Maliye, harçlardaki artış oranını, işlemine göre yüzde 70-84 arasında belirleyecek.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır