kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Elektrikte sabit ücrete Danıştay 'hayır' dedi
Danıştay 10'uncu Dairesi'nin sabit ücreti iptaliyle IMF'nin 220 trilyonluk ek kaynak hedefi de suya düşmüş oldu

DanIŞtay, elektrikte sabit ücret uygulamasını iptal etti. İptal kararı, IMF'nin 220 trilyonluk ek kaynak getireceği hesaplanan güç bedelinin iki katına çıkarılması önerisini de ortadan kaldırdı.

IMF, güç bedelinin iki katına çıkarılması yönünde talepte bulunmuş, Enerji Bakanlığı ise uygulamanın yargı aşamasında bulunduğunu belirterek, önerinin yeniden değerlendirilmesini istemişti.f1 Kasım tarihinde uygulamaya konulan elektrikte sabit ücret uygulamasını iptal eden Danıştay 10'uncu Dairesi, böyle bir güç bedelinin alınamayacağı, ancak tarifeler yolu ile düzenlenebileceği kararına vardı.

ZAM YAPILACAK
Danıştay'ın iptalinin ardından, Enerji Bakanlığı ya elektrik fiyatlarına zam yapacak ya da yasal düzenlemeyle bütçe kanununa ek yapılacak. Güç bedeli, konutlarda 500 bin, işyerlerinde 1 milyon, sanayide 5 milyon lira olarak belirlenmişti. 1 ay önce başlayan sabit ücret uygulaması, kasım ayı faturalarına yansımış durumda. Danıştay'ın iptal kararından sonra, alınan bedel, Aralık ayı faturasından düşülecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yürütmeyi durdurma kararına yapacağı itirazı ise bir üst kurul olarak Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu karara bağlayacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır