kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Nazi partisinin devamı geliyor
YabancI düşmanlığının giderek arttığı Almanya'da kapatılma kararı büyük tartışma yaratan aşırı sağcı Milliyetçi Demokratik Parti (NPD)'nin yerine yeni bir parti kuruluyor. Hessen eyaletindeki Obersuhl kentinde bugün kurulacak yeni partinin NPD'nin kayıtlı 7 bin üyesinin yanısıra diğer aşırı sağcı gruplardan da üye toplaması bekleniyor.

Kapatılma kararının henüz kesinleşmemiş olmamasına rağmen Alman hükümetinin ırkçılığı teşvik ediyor gerekçesiyle NPD'yi kapatma konusunda kararlı olduğunu açıklaması üzerine harekete geçen NPD yetkililerinin yeni partinin kurulması ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladığı belirtildi.

Küba-ABD arasında Elian vakaları bitmiyor
Amerİka'yla Küba arasında krize yol açan 6 yaşındaki Elian olayının bir benzeri bu kez Küba'da yaşanıyor. Elian vakasında olduğu gibi Florida'da geçen olayın kahramanları Amerikalı bir baba ve Küba asıllı bir anne. 29 yaşındaki anne Arletis Blanco Perez, 5 yaşındaki oğlu Jonathon'u da yanına alıp Küba'ya kaçınca çocuğun babası Amerikalı Jon Kenneth Colombini mahkemeye başvurdu. Baba Jon, Küba'da giriştiği hukuk mücadelesinde çocuğunu geri istiyor. 2 hafta önce Florida'dan Küba'ya kaçan Perez, "Dönmeyi düşünmüyorum, amacım çocuğumun huzurlu yaşamasını sağlamak" dedi. Daha önce Kübalı Elian Gonzalez annesiyle Florida'ya kaçmıştı. Anne yolda ölmüş, Elian ise Florida'daki akrabalarına ulaşabilmişti. Elian'ın babası, büyük bir hukuk savaşının ardından çoçuğunu ülkesine götürebilmişti.

Afflect Chelsea'yi fena çarptı
Amerika Başkanı Bill Clinton'ın 20 yaşındaki kızı Chelsea'nin, Hollywood'un 28 yaşındaki yakışıklı jönü Ben Affleck'e aşık olduğu iddiası herkesi şaşırttı. Basında yer alan haberlere göre, Gwyneth Paltrow'un eski erkek arkadaşı Ben Affleck de Chelsea'ye ilgisiz değil. Olayı kapak konusu yapan bir magazin dergisi, çiftin birlikte çekilmiş çok sayıda fotoğrafını da yayınladı. Bunlardan birinde Chelsea ile Affleck yanak yanağa görülüyor ve ikisinin de yüzünden mutluluk okunuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır