kapat

25.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
... Fransa'dan ithal başbakan
Peru Devlet Başkanı Fujimori yolsuzluk skandalına karıştığı için ülkesinden kaçarak Japonya'ya sığınınca yeni başbakan Fransa'dan geldi

On yıl süreyle Japon kökenli Devlet Başkanı Alberto Fujimori tarafından yönetilen Peru, Fujimori'nun ziyaret amacıyla gittiği Japonya'dan dönmeyip, üstüne bir de görevinden istifa etmesi üzerine, son hızla yeni devlet başkanı ve başbakanını seçti. Devlet Başkanlığı görevine getirilen Valentin Paniagua başbakanlık görevine Fransa'da yaşayan Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Perez De Cuellar'ı getirdi. Japonya'dan Peru'ya 1930'larda göç eden bir ailenin çocuğu olan Fujimori, Gizli Servis Şefi'nin muhalefete rüşvet verirken yakalanması üzerine artan baskılara dayanamayarak geçen hafta Japonya'ya kaçmıştı.

Yerine geçen Paniagua'nın başbakanlığa atadığı Perez de Cuellar ise 5 yıl önce yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Fujimori'ye karşı kaybedince ülkesini terk ederek Fransa'ya yerleşmişti. Peru 8 ay sonra yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gidecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır