kapat

24.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İsyan ettiler
Amerika başkanına kavuşamayınca, gece-gündüz oy sayan Florida seçim görevlileri, "Yeter artık" diyerek ayaklandı

Amerikan seçimleri bir türlü sonuca ulaşamıyor. Dünya basını, başkanın hâlâ seçilememesiyle alay ediyor. Karikatürler, espriler, fıkralar ardı ardına yazılıp çiziliyor. Ancak burada gülmeyen tek bir taraf var: Sayım görevlileri... Seçimin kilit noktası Florida eyaletinde gece gündüz demeden oyları elle sayan görevliler, sonunda çileden çıktı. Birbiri ardına gelen mahkeme ve seçim kurulu kararları ve stres, seçim görevlilerinin çileden çıkmasına neden oldu.

KURULDA OLAY ÇIKTI
7 Kasım günkü seçimlerden bu yana tüm ülkenin gözü onlarda. Başkanı seçecek elle sayım yapan bu görevliler ilk olarak 10 Kasım'da Demokrat Parti adayı Al Gore'un oyların elle sayımı için mahkemeye başvurmasıyla medyaya yansıdı. Florida'da iki partiden oluşan bu görevliler, 14 gündür oyları tek tek sayıyordu. Taa ki, düne kadar. Elle sayıma devam kararı verilen ilçelerden biri de Miami-Dade'di. Önce bu bölgedeki görevlilere 700 bin oyu inceleyecekleri söylendi. Ardından dün makinelerin okuyamadığı 10 bin 600 hatalı oyu saymaları istendi. Hatalı oyların sayımını 3 görevli, 1 güvenlik görevlisi ve basının gözetiminde küçük bir odada yapılması kararı alındı.

Bu odaya geçildiğinde kıyamet koptu. Çünkü bu "özel oda"dan çıkan bir Demokrat'ın cebine bir oy pusulasını koyduğunu gören dışardaki görevliler, "sayımda hile devam ediyor" diye kurulda olay çıkardı. Odanın kapısının içeriden kilitlenmesi ve silahlı polislerin kapıda nöbet tutması, kalabalığın öfkesini arttırdı. Polis, gösterici görevlileri sakinleştirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır