KISA KISA KISA
Çağlar: Hemen ifade veririm
İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, ifade vermeye çağrılan işadamı Cavit Çağlar, "konunun hukuki boyutunu bilmediğini" söyledi. Çağlar, şöyle konuştu: "Henüz bize gelen birşey de yok. Benim ne yurtdışı yasağım var, ne de başka birşey. Çok uzun süreden beri şirketlerin yönetiminde yer almıyorum. Bu konuların bizimle ilgisi yok.
İstendiği an gidip ifade veririm" dedi.
Bufalocu 11 kişi sorgulanıyor
Bufalo Operasyonu kapsamında Kayseri'de gözaltına alınan 11 kişi Ankara'ya getirildi. Adli tıpta sağlık kontrolünden geçirilen sanıklar, Emniyet'te sorguya alındı. Kayseri'de gözaltına alınan Ömer, Ali ve Mahmut Başyazıcıoğlu ile Mehmet Kılçadır, Mehmet Salçıoğlu, İsmet Durmaz, İsmail Türksoy, A. Ali Günel, Recai Parlak, Tevfik Çetinkaya ve Tülin Güldaş, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince sorgulanıyor. DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk, sucuk imalatçılığı yapan gözaltındaki şahısların, kaçak etleri Türkiye'ye getiren çeteden et aldıklarının tahmin edildiğini söyledi.
Yüksel, Selçuk'a çok sert çıktı
Kasırga soruşturmasını yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un Kasırga operasyonunda Emniyet güçlerinin Cumhuriyet Savcılarına yeterli bilgi vermediği şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Yüksel "Bunlar tamamen iftiradır" dedi. Yüksel Ankara DGM'den çıkışında şunları söyledi: "Bunlar tamamen soruşturmayı sulandırmaya ve başka yönlere çekmeye matuf iddialardır. Soruşturma başladığı günden itibaren, soruşturmanın bütün safhalarında ben bilgi sahibi oldum. Bunlar tamamen iftiradır."
Merdan KAÇAR
40 yeni ifade
Sümerbank'ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu'nun ifadelerinde adı geçen Cavit Çağlar, Yavuz Zeytinoğlu, Korkmaz Yiğit ve Orhan Aslıtürk'ün de aralarında bulunduğu 40 kişi ifadeye çağrıldı. İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz, dosyada "firari sanık" olarak görünen 40 kişinin "Usulsüz kredi vermek" ve "back to back kredilendirme" iddialarıyla ilgili ifadelerinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bir yazı gönderdi. 40 kişi arasında İnterbank'ın eski sahibi ve DYP eski milletvekili Cavit Çağlar, Esbank'ın eski sahibi Yavuz Zeytinoğlu, Bankekspres eski sahibi Korkmaz Yiğit ile Faruk Keçeli, Yaşar Keçeli, Mustafa Cengiz Süer, Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eşi Orhan Aslıtürk, Ahmet Şimşek, Filiz Şafak ve Prof. Erol Eren de yer alıyor.
|