|
|
İlaç vurgunundan Susurluk çıktı
Gaziantep'de ortaya çıkarılan trilyonluk ilaç vurgunu soruşturmasında "Susurluk skandalı"na ışık tutacak bir kişi tesadüfen yakalandı
Gaziantep'te Bağ-Kur müfettişlerinin yaptığı ilaç vurgunu soruşturmasında yakalanan Hüseyin Sakınmaz'ın, 1996 yılında Susurluk'ta meydana gelen kazada kaybolan çantayı alarak Antalya'da toprağa gömdüğü ortaya çıktı.
Bağ-Kur müfettişlerinin yaptıkları soruşturmada sahtecilik ve dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen Hüseyin Sakınmaz yakalanarak gözaltına alndı. Sakınmaz'ın verdiği ifade doğrultusunda ilaç mümessili Aydın Cömert ile birlikte, sağlık karnelerini kullandırdıkları belirlenen Mehmet Aydoğdu ve Mustafa Kudailga da gözaltına alındı.
MÜTHİŞ İTİRAF
Haklarındaki iddiaları reddeden sanıklardan Hüseyin Sakınmaz, burada beklenmedik bir itirafta bulundu. Sakınmaz, 1996 yılında Balıkesir'in Susurluk ilçesinde meydana gelen trafik kazasında kamyonun altında kalan Mercedes'ten kaybolduğu öne sürülen çantanın kendisinde olduğunu söyledi. Bazı belgeler, para ve uyuşturucu bulunduğu iddia edilen çantayı evinde sakladığını söyleyen Sakınmaz, "İçindeki bilgileri satıp para kazanmayı düşündüm. Ancak daha sonra başımın belaya girmesinden korktum. Çantayı Antalya'nın Finike ilçesinde toprağa gömerek sakladım" dedi.
Vergi rekortmeni ilaç vurguncusu
Gaziantep'te 1988 ve 1999 yıllarında vergi rekortmenliğinde 2. sırada yeralan eczacı Faruk Karapınar'ın ilaç vurguncusu olduğu ortaya çıktı. Devlet Hastanesi doktorlarından Hüseyin Nazmi Tankılıç'ın hasta reçetelerini şişirdiği, başta Saçaklı Eczanesi'nin sahibi Faruk Karapınar olmak üzere bazı eczanelerin de bu ilaçları satmış göstererek haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Karapınar ve Hasan Özer tutuklanırken 11 kişi hakkında dava açıldı. Karapınar 6 ay tutuklu kaldıktan sonra önceki gün tahliye oldu.
Zahide YALÇIN
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|