|
|
... Seçim geyikleri ...
Yazı-Tura atsınlar
Adaylar karşılıklı açtıkları davalardan vazgeçerek yazı turayla başkanı belirlesinler. New Mexico eyaletinde belediye meclisi seçimlerinde eşit oy alan iki aday arasında uygulanan bu yöntem Gore ve Bush için de uygulanabilir. Adaylar isterlerse yazı-tura yerine poker de oynayabilirler.
Dönüşümlü başkanlık sistemi
En rağbet gören öneri "dönüşümlü başkanlık sistemi". Başkanlık kavgasına kesin çözüm getirecek olan sisteme göre George Bush, pazartesi, çarşamba cuma; Al Gore ise salı, perşembe, cumartesi günü başkanlık yapacak.
Clinton ömür boyu başkan
Son 8 yıldır başkanlık yapan ve yasalar izin verse halk tarafından bir kez daha seçileceğine kesin gözüyle bakılan Bill Clinton, kendisini ömür boyu başkan ilan etsin. Amerika Birleşik Devletleri'nin adı Amerika Kutsal Birleşik İmparator Clinton Cumhuriyeti olarak değiştirilsin.
Onlar en iyisini bilir
Yale ve Harvard üniversiteleri futbol takımlarının Amerikan seçimlerinin yapıldığı dönemde yaptıkları maçı Harward kazanırsa Demokratlar, Yale kazanırsa Cumhuriyetçiler seçimi kazanıyor. Bu yöntem 1940'tan beri 2 istisna hariç şaşmıyor. Bugün oynanan maçın sonucuna göre Bush'un mezun olduğu Yale kazanırsa Bush, Gore'un mezun olduğu Harward kazanırsa Gore başkan olsun.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|