kapat

18.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Spor sevdası Meclis'i böldü
Siyasi partiler, yönetimleri belirlenecek federasyonlar için kıran kırana mücadele ediyor. MHP, ANAP ve FP özellikle boks, güreş ve tekvando federasyonları için kapıştı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı 38 spor federasyonu için bugün kıran kıran bir seçim yapılacak. 4 yıl fahri olarak görev yapacak ve Türk sporunu 2004 Olimpiyatları'na hazırlayacak federasyon başkanlıkları seçimi için siyasi partiler de büyük bir mücadeleye girdi. Bulundukları illerde spor kulübü olan ve bu kulüplerde başkanlık yapan belediye başkanları başta olmak üzere oy hakkı bulunanlar adeta siyasiler tarafından ablukaya alındı. 81 ilde oy kullanacak ve devlet memuru olan federasyon görevlileri de siyasilerden gelen talepler nedeniyle bunaldı.

AMANSIZ MÜCADELE
DSP'li Tarık Cengiz, MHP'li Mehmet Gül, ANAP'lı Yücel Seçkiner başta olmak üzere Meclis'te 1 haftadır yoğun bir kulis çalışması yapılıyor. ANAP'lı Ersin Taranoğlu Bisiklet Federasyonu Başkan adayı İrfan Çelik için çalışırken, FP'li Lütfü Yalman Tekvando Federasyonu için Metin Şahin'e destek arıyor. Boksta ise Caner Doğaneli, Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar ve birçok vali ile yakın ilişki içinde olduğunu söylerken, rakibi TRT spor muhabiri Köksal Özoğluöz ise Sedat Peker'in kardeşi eski boksör Atila Peker tarafından destekleniyor.

Federasyon seçimlerini FP Grup toplantısına getiren Lütfü Yalman, tekvando, karate ve güreş federasyonları seçimlerini hatırlatarak "Bu seçimlerde bizim arkadaşlarımız yönetime aday. Bunlara duyarsız kalmayalım, bu arkadaşlarımıza destek verelim" dedi.

YEREL POLİTİKA ETKİSİ
Özerkleşen Futbol Federasyonu dışındaki federasyonlar için yapılacak seçimlerde 13 bin oy kullanılacak. Tekvando Federasyonu 1042 delege ile en büyük federasyon sayılırken, en küçük federasyon olan Golf Federasyonu'nun 32 delegesi bulunuyor.

Federasyonlar için devlet memuru olan Gençlik ve Spor İl Müdürleri de oy kullanacakları için değişik partilerin ve amirlerinin sürekli telkininden bunalmış durumdalar. Federasyon seçimlerine siyasilerin gösterdiği bu yoğun ilgi ise, özellikle Anadolu'daki şehirlerde siyasi itibar kazanma çabasıyla açıklanıyor.

BAŞKAN ADAYINA BROŞÜRLÜ DESTEK
DSP Samsun Milletvekili Tarık Cengiz, Hentbol Federasyonu için kulis yapıyor. Cengiz, Hentbol Federasyonu başkan adayı Günal Ensari'nin çıkarttığı tanıtım broşürünün arka sayfasına destek yazısı yazdı. Hentbol Federasyonu'nun diğer adayı ise 12 Eylül döneminin PTT Genel Müdürü General Servet Bilgi'nin oğlu Servet Bilgi.

*Atletizm: Mehmet Yurdadön DSP ve ANAP oyları için çalıştı. Rakibi ise FP destekli Mehmet Terzi. Diğer aday Yüzbaşı Metin Değirmenci asker kökenli oyları için çalışıyor.

* Güreş: Olimpiyatlardaki mayo ve irtica krizi nedeniyle yeniden aday olmayacağını açıklayan Başkan Ahmet Ayık, son anda fikir değiştirdi. Ayık'ın Meclis'te geniş desteği var. Rakibi Osman Şansal'ı ise İçişleri Bakanı Tantan destekliyor. Tantan, Şansal'ın tanıtım kokteyline "Osmancığım" diye başlayan bir telgraf çekti.

*Bisiklet: ANAP'lı Ersin Taranoğlu açıkça İrfan Çelik için kulis yapıyor. Ömer Şahin ise MHP tarafından destekleniyor.

* Boks: Başkan Caner Doğaneli hemşerisi Mehmet Ağar'ın desteğine güveniyor, DSP ve MHP'lilerden oy bekliyor. Diğer aday Köksal Özoğluöz için ise Sedat Peker'in kardeşi eski boksör Atila Peker tam destek veriyor.

* Halter: DYP milletvekili adayı olduğu için DYP'li siyasiler Kenan Nohut'un arkasında. Savaş Ağaoğlu ise Mesut Yılmaz ile dostluğu nedeniyle ANAP ve DSP oylarının peşinde.

* Judo: Mücadele asker ve polisler arasında. Emekli Albay Dr. İbrahim Öztek, Emekli Astsubay Şerafettin Ay ve Antalya eski Emniyet Müdürü Natık Canca rakipler.

*Tekvando: FP Konya Milletvekili Lütfü Yalman ile diğer FP'liler, Konyalı Metin Şahin için çalışıyor. Diğer aday Cengiz Yağız ise MHP, DSP ve ANAP'a güveniyor.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır