kapat

18.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Cansızlar resmen SPK başkanı
Cumhurbaşkanı Sezer, Doğan Cansızlar ve SPK'nın yeni yönetiminin atanma kararnamesini imzaladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı'na Doğan Cansızlar resmen atandı. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü olan Cansızlar`ın, SPK Başkanlığı'na atanmasına ilişkin kararnamenin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandığı öğrenildi. Cansızlar ile diğer Kurul üyelerinin atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete`nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Doğan Cansızlar'ın atamasının dün yapılması nedeniyle Kurul geçen hafta da toplanamadı. Bunun için sırada bekleyen menkul kıymet izinleri onay alamadı. Geçen hafta Escortland Mağazacılık ve Modern Enerji halka açılmak için kurula başvuruda bulundu. SPK bültenine göre Modern Enerji'nin nakit olarak artırılan 2.5 trilyon liralık sermayesinin 1 trilyon 250 milyar liralık kısmı halka arz edilecek. Escortland'in ise sermayesinin 275 milyar liralık kısmı ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka açılacak.

SPK'ya bu hafta, menkul kıymet ihracı nedeniyle, aralarında Enka Holding`in de bulunduğu toplam 9 ortaklık başvuruda bulundu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır